14/08/2012

2η Απάντηση στους «Ενεργούς Δημότες» και το Τμήμα Αττικής του Σ.Α.Δ.Α.Σ, σχετικά με την πρόσκληση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου


Η απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την αναβολή της διαδικασίας υποβολής προσφορών, για μελέτες που αφορούν το παραλιακό μέτωπο Πόρτο Ράφτη και κυρίως την προστασία των Κοινόχρηστων Χώρων, πάρθηκε στις 3 Αυγούστου 2012, πέντε (5) ημέρες δηλαδή, πριν την πρώτη επιστολή των «Ενεργών Δημοτών» και του Σ.Α.Δ.Α.Σ. (Τμήμα Αττικής). Εξυπακούεται, ότι οι επιστολές των «Ενεργών Δημοτών» και του Σ.Α.Δ.Α.Σ. - Τμήμα Αττικής δεν έπαιξαν κανένα ρόλο, στην εν λόγω απόφασή, γιατί δεν είχαν ακόμα καν συνταχθεί, πόσο μάλλον κοινοποιηθεί.

Πέρα από τη διάθεση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για την όσο το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μελετητών, ο κύριος λόγος της απόφασης αναβολής της διαδικασίας, όπως ήδη έχει τονιστεί, ήταν για να υπάρξει αρτιότερη διατύπωση και περιγραφή των όρων της εν λόγω προκήρυξης.

Είναι προφανές, ότι όποιος επιθυμεί να απευθύνει κατηγορίες προς τον Δήμο Μαρκοπούλου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός.  Δεν είναι ίσως τυχαίο, ότι στις 10 Αυγούστου 2012, ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης έλαβε επιστολή από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (Σ.Α.Δ.Α.Σ.- Π.Ε.Α.), στην οποία και επισημαίνεται, ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην επιστολή που απεύθυνε ο Σ.Α.Δ.Α.Σ. - Τμήμα Αττικής, προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο!