16/07/2012

Δημοκρατικό ατόπημα ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από τη συνάντηση των Δημάρχων στον Δήμο Σαρωνικού


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Σοβαρό πολιτικό λάθος και αντιδημοκρατικό ολίσθημα, ο αποκλεισμός του Βουλευτή της ¨Χρυσής Αυγής¨, από την σημερινή συνάντηση των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής στον Δήμο Σαρωνικού, με τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής.



Κοινοποίηση: Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής.

Αγαπητέ Συνάδελφε!

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κος Πέτρος Φιλίππου, ανέλαβε την ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία, να διοργανώσει μια συνάντηση, μεταξύ των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής και των Βουλευτών, που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, με σκοπό την ενημέρωση των τελευταίων, για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας.     

Γι’ αυτόν τον λόγο, μια εβδομάδα πριν, με ενημέρωσε τηλεφωνικά, δηλώνοντάς μου, ότι θα στείλει σχετική πρόσκληση σε όλους τους Βουλευτές, στην οποία μου ζήτησε να μπει και η υπογραφή μου, γεγονός που αυτονόητα έκανα.

Δυστυχώς, διαβάζοντας προχθές την σχετική πρόσκληση του Δήμου Σαρωνικού, διαπίστωσα με έκπληξη, ότι σε αυτή τη συνάντηση, δεν προσεκλήθη ο εκλεγμένος Βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», κάτι για το οποίο δεν ενημερώθηκα και το οποίο ισοδυναμεί φυσικά, με μερική υφαρπαγή της υπογραφής μου, αφού είχα την ενημέρωση, ότι θα προσκληθούν όλοι οι Βουλευτές της περιοχής μας.

Σε σχετική τηλεφωνική διαμαρτυρία μου, ο κος Φιλίππου μου απάντησε λέγοντάς μου, ότι δεν θέλει να καλέσει ανθρώπους που χτυπούν Βουλευτές και μάλιστα γυναίκες και ότι εάν επιμένω στην συμμετοχή του, να τον καλέσω εγώ προσωπικά!

Είναι προφανές και το είπα στον κο Φιλίππου, ότι το συγκεκριμένο απαράδεκτο συμβάν, όλοι μας το καταδικάσαμε δριμύτατα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, αλλά δεν θα αντιμετωπιστεί ουσιαστικά, με αυθαίρετους πολιτικούς αποκλεισμούς.
Κατά τα λοιπά, ο προσκαλών οικοδεσπότης, έχει και την υποχρέωση να διορθώσει, αυτός και μόνο αυτός, μια εσκεμμένη και μη συμφωνημένη παράλειψη στην πρόσκλησή του!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και εγώ προσωπικά, είμαστε αντίθετοι σε αυτόν τον απαράδεκτο και επιλεκτικό αποκλεισμό, ο οποίος δεν συνάδει με το δημοκρατικό πνεύμα, που θα πρέπει να διέπει όλους μας, στην σημερινή πολιτική πραγματικότητα.

Είναι προφανές, ότι ο μετεκλογικός αποκλεισμός του Βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» δεν εξυπηρετεί καμία ουσιαστική πολιτική αναγκαιότητα.

Το μεγάλο στοίχημα, το οποίο και φυσικά χάθηκε, ήταν να πειστούν οι πολίτες, με συγκεκριμένα πολιτικά επιχειρήματα, να μην επιλέξουν τη «Χρυσή Αυγή», στις εκλογές της 17ης Ιουνίου!

Να υπενθυμίσω, ότι  με την ιδιότητα του Δημάρχου Μαρκοπούλου και αδιαφορώντας απόλυτα για το σχετικό πολιτικό κόστος (στον Δήμο Μαρκοπούλου, η ¨Χρυσή Αυγή¨ είναι η τρίτη πολιτική δύναμη), απευθύνθηκα με ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες μας, στις 30 Απριλίου 2012, ζητώντας τους να μην ψηφίσουν τη «Χρυσή Αυγή», μεταξύ άλλων για τους εξής λόγους:

«Η Χρυσή Αυγή, δεν είναι απλώς, άλλο ένα κόμμα, που κινείται στις παρυφές της Ακροδεξιάς.

Είναι ο επίσημος εκπρόσωπος ναζιστικών, ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων!

Ο Γενικός Γραμματέας της, ποτέ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τα χιτλερικά ιδεώδη και μόλις χθες, σε συνέντευξή του, μίλησε για την ανάγκη οργάνωσης παραστρατιωτικών μονάδων (ταγμάτων) απ’ το κόμμα του!

Μιλάμε για ανθρώπους, που εάν αποκτήσουν σημαντική δύναμη και εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο, δεν θα διστάσουν να προσπαθήσουν να φιμώσουν, όσους έχουν αντίθετη πολιτική άποψη, να επιτεθούν βίαια σε οποιοδήποτε έχει άλλο χρώμα ή πιστεύει σε άλλη θρησκεία, ακόμα και να ξυλοκοπήσουν ανελέητα, όποιον θεωρούν ¨εχθρό¨ των αντιλήψεών τους.

Το τέλος αυτής της ¨πολιτικής¨ πρακτικής είναι βέβαιο, ότι θα οδηγήσει σε τραγική θυσία ανθρώπινης ζωής!»

Η παραπάνω θέση μου, παραμένει αυτονόητα σταθερή και ίδια, μέχρι σήμερα!

Δυστυχώς, δεν είδα να διατυπώνεται η ίδια ξεκάθαρη θέση, πριν τις εκλογές, τότε που αυτές οι κινήσεις είχαν πολιτικό νόημα και αντίκρυσμα, ιδιαίτερα από ανθρώπους με αναγνωρισιμότητα και πιστοποιημένο έργο, οι οποίοι σήμερα απλώς επιθυμούν, να μην τους έχουν δίπλα τους... στην καθιερωμένη φωτογράφηση!


Ο αποκλεισμός του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», από τέτοιες συναντήσεις, δίνει τη δυνατότητα δικαιολογημένα πλέον στα μέλη της, να επαναλαμβάνουν την ανοησία, ότι όλοι οι πολιτικοί και όλοι οι χώροι είναι ίδιοι και ότι μόνοι αυτοί διαφέρουν ριζικά, γιατί ¨μάχονται¨ ενάντια στο ¨σύστημα¨ και για αυτό και δεν τους προσκαλούν πουθενά, να πουν την άποψή τους!

Το χειρότερο όμως είναι, ότι η τακτική του διοικητικού αποκλεισμού όσων διαφωνούν, είναι η επίσημη ιδεολογία της «Χρυσής Αυγής» και με το να την εφαρμόζουμε εμείς, τη νομιμοποιούμε, κάτι που πιστεύω είναι στους άμεσους στόχους του συγκεκριμένου κόμματος, που είναι προφανές, ότι επιδιώκει την έμπρακτη φθορά και απαξίωση της Δημοκρατίας μας!

Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι η  Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, διαφέρει και υπερέχει απ’ τα υπόλοιπα πολιτεύματα, ακριβώς γιατί δίνει βήμα λόγου και έκφρασης ακόμα και στους χειρότερους αντιπάλους της!

Κλείνοντας να τονίσω, ότι δεν θα ήθελα να σταθώ, στην γνωστή και χιλιοειπωμένη φράση του Βολταίρου, για την μέχρι θανάτου, υπεράσπιση του δικαιώματος του αντιπάλου μας, να λέει ελεύθερα την άποψή του.

 Ίσως για κάποιους, ο Βολταίρος ως διαφωτιστής και θεωρητικός εκπρόσωπος της ανερχόμενης αστικής τάξης, να μην είναι αρκούντως προοδευτικός και αριστερός. Να τους θυμίσω λοιπόν, την γνωστή φράση, μιας ηρωικής και αγνής μορφής του κομμουνιστικού κινήματος, της Ρόζας Λούξεμπουργκ, που πλήρωσε με την ζωή της, την πίστη στις ιδέες της.

 Έλεγε λοιπόν: Η ελευθερία και η ελεύθερη έκφραση γνώμης, νοείται μόνο, για εκείνους, που σκέφτονται διαφορετικά από εμάς! Αλλιώς, η ελευθερία και η δημοκρατία, χάνουν το νόημα τους, όταν καταντούν από δικαίωμα, προνόμιο, όσων συμφωνούν με μια μόνο άποψη!

Αγαπητέ Συνάδελφε!

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σε ενημερώσω, ότι για τους προαναφερθέντες λόγους, δεν θα παραβρεθώ στην συνάντηση των Δημάρχων με τους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας, σήμερα Δευτέρα, 16 Ιουλίου και ώρα 7:30 μ.μ. στον Δήμο Σαρωνικού, καθώς δεν επιθυμώ να πέσω στην παγίδα της ανόητης «ηρωοποίησης»,  της «Χρυσής Αυγής», (αλλά) και αυτών που δεν κατανοούν τους προφανείς πολιτικούς κινδύνους, ενός αναιτιολόγητου, αντιδημοκρατικού και αυταρχικού αποκλεισμού της!


Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,
Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.