13/07/2012

ΟΙ «ΠΕΡΣΕΣ» ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΡΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο καλλιτεχνικός «Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή» παρουσιάζει, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαρκοπούλου, την τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες», την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 και ώρα 9.30 μ.μ. στο ανοιχτό Θέατρο Σάρας, στο Μαρκόπουλο.

Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του ανοιχτού θεάτρου της πόλης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους «Πέρσες» του Αισχύλου, που διατηρούν αναλλοίωτο το διαχρονικό μήνυμά τους, μέχρι και σήμερα, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Νικολαϊδης: «Ο λόγος του Αισχύλου μας δείχνει το δρόμο να τσακίσουμε στα βράχια της… σημερινής Σαλαμίνας, σε αυτά τα αθάνατα βράχια, τη δουλοπρέπεια και τον επαρχιωτισμό, που μας επιβάλλουν εδώ και χρόνια».

Η παράσταση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και για το λόγο αυτό, ο Δήμος Μαρκοπούλου, καλεί το κοινό που θα παρακολουθήσει την παράσταση, αντί εισιτηρίου, να προσφέρει συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, ζάχαρη κ.τ.λ.), για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου, που εξυπηρετεί πάνω από εβδομήντα (70) οικογένειες!

Διανομή ρόλων: Φωτεινή Φιλοσόφου (ΑΤΟΣΣΑ), Γιάννης Νικολαϊδης (ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΣ), Ζαχαρίας Ρόχας (ΔΑΡΕΙΟΣ – ΞΕΡΞΗΣ). ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ: Κώστας Λάσκος, Γιώργος Γεωργίου, Χρήστος Κανέλλης, Μανώλης Σκιαδάς Βασίλης Ασημακόπουλος, Βασίλης Πολίτης, Γιώργος Χουσάκος και δεκαμελής ΧΟΡΟΣ.

Συντελεστές παράστασης: Κώστας Πολιτόπουλος (μετάφραση), Γιάννης Νικολαϊδης (σκηνοθεσία), Μιχάλης Γλυνιαδάκης (μουσική), Μιχάλης Αγγελάκης (σκηνικά), Όλγα Σχοινά (κοστούμια), Στέφανος Κομιανός (φωτισμοί), Σπύρος Κωνσταντούλας (Βοηθός σκηνοθέτη), Πλάτων Ζελιώτης (Φωτογραφίες), RECORDING STUDIOS (ηχογράφηση), Ομάδα Τέχνης Τρία (εκτέλεση σκηνικών), Σοφία Συρογιάννη (εκτέλεση κοστουμιών).

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.