03/07/2012

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Καθοριστική ήταν η συμβολή των μελών της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Μαρκοπούλου και της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου (διασωστική ομάδα), στις πρόσφατες πυρκαγιές στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής και στην εκστρατεία καθαρισμού του Υγροτόπου Βραυρώνας.

«Από μηχανής θεό», χαρακτηρίζει κάτοικος της Λαυρεωτικής, την επέμβαση των μελών των εθελοντικών ομάδων Μαρκοπούλου στη μεγάλη πυρκαγιά στο Θυμάρι, σε επιστολή που απέστειλε στον Δήμο Μαρκοπούλου:

“Από πείσμα και τρέλα παλεύουν για τούτη τη χώρα. Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω το απαράμιλλο θάρρος κάποιων εθελοντών δασοπυροσβεστών, που δίνουν καθημερινά ένα κομμάτι από την ζωή τους και το χρόνο τους, για το κοινό καλό και την προστασία, όχι μόνον της ανθρώπινης ζωής και του οικοσυστήματος, αλλά και της περιουσίας των συνανθρώπων μας.

Σε μια τέτοια κατάσταση έγινα μάρτυρας, βοηθώντας και εγώ στην μεγάλη φωτιά στις 16-6-2012, στην περιοχή της Αναβύσσου – Λαυρεωτικής, στη θέση Θυμάρι, 58ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.

Όταν τα κρατικά μέσα επαρκούσαν μόνο για την εκκένωση της περιοχής και την εγκατάλειψη των περιουσιών, τότε, σαν «από μηχανής θεός», τρεις δασοκομάντο του Δήμου Μαρκοπούλου, με όχημα του Δήμου, απαρνούμενοι τις εντολές της αστυνομίας και την κοινή λογική, κατάφεραν με μόνο σύμμαχο μια χούφτα ανθρώπων, να σώσουν έναν οικισμό αποτελούμενο από περίπου εκατό σπίτια!

Η λέξη «ευχαριστούμε», δεν αντικατοπτρίζει το μεγαλείο της πράξης σας!

Ευχαριστούμε τη Μαρία Χασάπη, το Γιώργο Πέτρου, το Χρήστο Χουχουλή και τον Δήμο Μαρκοπούλου.
27-6-2012

Με εκτίμηση,
κάτοικος Λαυρεωτικής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι ο «Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελώνων MEDASSET», βράβευσε με τιμητικό έπαινο, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Μαρκοπούλου και της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου, για τη συμμετοχή τους στον εθελοντικό καθαρισμό του Υγροτόπου Βραυρώνας, στις 30 Μαΐου 2012, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας περιβαλλοντικής ενημέρωσης, και ευαισθητοποίησης «Πάρε μέρος και Καθάρισες».

Η εκστρατεία διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με την υποστήριξη του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλει να ευχαριστήσει όλους τους Εθελοντές, για την αυταπάρνηση, συμμετοχή και αφοσίωσή τους, με πρόσφατη συμμετοχή και στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Βαραμπά του Δήμου Μαρκοπούλου και καλεί όλους τους δημότες, να απευθύνονται στην Αρχηγό της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Μαρκοπούλου Μαρία Χασάπη (τηλ. 6974 909728) και στον Πρόεδρο της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου Χρήστο Χουχουλή (τηλ. 698 4781871), για να ενημερωθούν, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν ΟΛΟΙ να συμβάλλουν στην κοινή αυτή προσπάθεια της πόλης μας.