02/07/2012

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής, στις «απορίες» της «Δύναμης Ελπίδας»: Τελικά, πόσο εμπαθής και πολιτικά «τυφλός», είστε κε Αδάμο;


Έκπληξη προκαλεί για άλλη μια φορά, η προσπάθεια της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ελπίδας», να θολώσει τις πρόδηλες ευθύνες των τότε διοικούντων, για το χρέος των δέκα οκτώ εκατομμυρίων (18.000.000) Ευρώ στον Δήμο Μαρκοπούλου, εξαιτίας της οκταετίας του κ. Μαγουλά.

Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη του κ. Αδάμου, κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, με αφορμή την απόφασή του Δήμου Μαρκοπούλου, να ενημερώσει του δημότες, για νέες εξελίξεις στο ζήτημα των οφειλών, που «άφησε» η διοίκηση του κ. Μαγουλά.     

Κε Αδάμο, προφανώς είχε και έχει η σημερινή διοίκηση του Δήμου Μαρκοπούλου, πλήρη εικόνα, για τις οφειλές του Δήμου προς τρίτους!

Οι καινούργιες εξελίξεις, για τις οποίες οφείλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες, αφορούσαν κατ’ αρχήν, στην πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Ε.Δ.Σ.Ν.Α,  οι παλαιές οφειλές των Δήμων προς τον Ειδικό Διαβαθμιστικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), για απόρριψη απορριμμάτων στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, εφ’ εξής να παρακρατούνται πλέον στην πηγή!

Σχετικά με την οφειλή προς την εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων «Lobbe Tzilalis ABEE», από σύμβαση αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων, την περίοδο 2008-2009, η τελευταία εξέλιξη, με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2012, αφορά στην απαίτηση της οφειλής  των 620.000 Ευρώ από την Τράπεζα Eurobank, η οποία και μπορεί πλέον να προχωρήσει άμεσα,  σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Μαρκοπούλου!!        

Για την παρακράτηση πλέον στην πηγή και την άμεση απώλεια χρημάτων του Δήμου μας, καθώς επίσης και για την επαπειλούμενη πλέον κατάσχεση απ’ την Τράπεζα, σε βάρος περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, έπρεπε  να ενημερώσουμε τους δημότες μας.

 Αυτές ήταν οι δύο πρόσφατες, ραγδαίες και επικίνδυνες αλλαγές, απ’ την προηγούμενη κατάσταση των «παγωμένων» οφειλών!

Αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις κε Αδάμο, τις καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί δώδεκα ετών! Εσείς δεν τις «καταλαβαίνετε» απλώς και μόνο, γιατί η πολιτική εμπάθεια και η τυφλή εχθρότητα σας, δεν σας αφήνουν πλέον περιθώρια, ούτε τα στοιχειώδη να κατανοήσετε! Κρίμα...

Εάν κάποιοι τελικά επιχειρούν με ψεύδη, την παραπλάνηση των δημοτών, δεν είναι άλλοι, από τα στελέχη της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας». Ο κ. Αδάμος μετέχει στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαρκοπούλου και έχει πλήρη εικόνα για τον όγκο των οφειλών προηγούμενων διοικήσεων, που έχει ελέγξει και δρομολογήσει την αποπληρωμή τους, η σημερινή Δημοτική Αρχή, αποπληρώνοντας σε 18 μήνες, οφειλές τριών (3) εκατομμυρίων Ευρώ, περίπου! 

Πραγματικά, αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το σκεπτικό της παράταξης της «Δύναμης Ελπίδας», αν και υποπτευόμαστε, ότι εντάσσεται στην προσπάθειά της, να αποκομίσει φτηνά πολιτικά οφέλη, προσεγγίζοντας τυχοδιωκτικά, ακόμα και στελέχη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Μαγουλά.