02/07/2012

Μυτιληναίου, Τουλούπης, Μυτιληναίου & Κοκκώνης οι Πρωταθλητές 2012


Δύο ιππείς και δύο ιππείς αμαζόνες αναδείχθηκαν Πρωταθλητές 2012 στις κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων στον τελικό του πρωταθλήματος υπερπήδησης εμποδίων, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες αργά το βράδυ στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Στην κατηγορία Ν. Ιππέων ο Άγγελος Τουλούπης με την Aischa D του ΑΙΟΜ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού όχι μόνο κέρδισε τον τελικό αγώνα, αλλά αναδείχθηκε Πρωταθλητής με τους περισσότερους βαθμούς στους τέσσερις αγώνες. Δεύτερη πρωταθλήτρια και δεύτερη στον τελικό ήταν η Ζέτα Φούντα του IOMS με την Claudia, ενώ τρίτος Πρωταθλητής ήταν ο Ευθύμης Κρεμιώτης του ΙΟΜ με τον Primeur. Τρίτη στον τελικό αγώνα ήταν η Εμμανουέλλα Ερρέρα με την Cassandra.

Στην Κατηγορία Εφήβων μάχη δόθηκε για τον τίτλο του Πρωταθλητή, που τελικά κέρδισε η Ιόλη Μυτιληναίου με τον Ascot του ΙΑΟΦ με μόλις ένα βαθμό διαφορά από την δεύτερη πρωταθλήτρια και δεύτερη στον τελικό Μαρίνα Θεοφανοπούλου με τον Oscar du Peron του ΕΙΟ. Τρίτος Πρωταθλητής ήταν νικητής του τελικού Στέφανος Παπαγεωργίου με τον Vahorn του ΑΙΟΒΑ.

Στην Κατηγορία Παίδων ο Αλέξανδρος Κοκκώνης του ΕΙΟ με την Oleis de Chenee αναδείχθηκε Πρωταθλητής παρά την 2η θέση που πήρε στον τελικό. Δεύτερη Πρωταθλήτρια ήταν η Στεφανία Χεινοπώρου του ΑΟΤ με την Championess 10, που ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού. Τρίτος Πρωταθλητής και τρίτος στον τελικό ήταν ο Λεωνίδας Παλέγδας από την Κατερίνη με την Cenlata

Στην Κατηγορία Αμαζόνων, μπορεί η Μιλένα Παππά με την Chelsea του IOMS να κέρδισε τον τελικό η Hannah Μυτιληναίου όμως αναδείχθηκε Αμαζόνα 2012 με τον Last Chance. Η αμαζόνα του ΙΑΟΦ πήρε την 3η θέση στον τελικό αγώνα. Δεύτερη στον τελικό αγώνα των αμαζόνων και δεύτερη στην βαθμολογία ήταν η Ελίνα Δενδρινού του ΙΠΟΑ με τον Call me Smartie, ενώ τέταρτη στον τελικό και τρίτη στην βαθμολογία η Ελίνα Κυριακού του ΙΟΜ με τον US Raggio di Luna με επίσης 121 βαθμούς.

Τέλος, στην Κατηγορία Ενηλίκων, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο, Πρωταθλήτριες 2012 αναδείχθηκαν η Hannah Μυτιληναίου με τη Natacha Delaunay του ΙΑΟΦ, που ήταν νικήτριες και στον τελικό αγώνα. Δεύτερος Πρωταθλητής και τρίτος στον τελικό ήταν ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τη Vieanne του ΑΟΤ, ενώ τρίτος Πρωταθλητής ήταν ο Γιώργος Δημαράς με τον Lami du Hameau του ΕΙΟ. Στην 2η θέση του τελικού ήταν ο Nick Channing Williams με τον Soothe me de Ness.
  
Από το Γραφείο Τύπου
της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας