18/06/2012

Η συμβολή της Εθελοντικής Ομάδας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου και της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου, στην αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού


Αγαπητοί Συμπολίτες,
Σημαντική ήταν η συμβολή της Εθελοντικής Ομάδας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου και της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου, στην αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς, της 16ης Ιουνίου, στους Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.
Συγκεκριμένα, μέλη των Ομάδων, έλαβαν μέρος σε επιχείρηση κατάσβεσης εστιών και προστασίας κατοικιών, στον Οικισμό Θυμάρι, για πάνω από έξι ώρες, υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες.
Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαρκοπούλου έθεσε στη διάθεσή των Ομάδων, όχημα με δυνατότητα ρίψης νερού, το οποίο και έλαβε μέρος σε τέτοιου είδους επιχείρηση, για πρώτη φορά.
Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Εθελοντική Ομάδα και η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών, πραγματοποίησαν περιπολίες στον Δήμο Μαρκοπούλου, καθώς οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες και ο κίνδυνος πυρκαγιάς μεγάλος.
Ο Δήμος Μαρκοπούλου και εγώ προσωπικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας και της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών, για  τη σημαντική αυτή προσφορά, αλλά και την αυταπάρνηση που επέδειξαν, στο μέτωπο της πυρκαγιάς. 
Στόχος όλων μας είναι η προστασία των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Οι πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στο έργο της Εθελοντικής Ομάδας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2299 0 20117 (Γραφείο Αντιδημάρχου), καθώς και στην Αρχηγό της Εθελοντικής Ομάδας, κα Μαρία Χασάπη, στο τηλέφωνο 6974909728.
Με εκτίμηση,
ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
Κώστας Μαγγανάς