25/06/2012

ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ακολουθώντας τις απλές οδηγίες, που απορρέουν από τον Κανονισμό Καθαριότητας και το πρόγραμμα Ανακύκλωσης, το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη και λειτουργία, μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να διασφαλίσουμε ένα όμορφο, καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον για την καθημερινή ζωή, εμάς και των παιδιών μας:
  1. ΔΕΝ  ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, καθώς τα απορριμματοφόρα δεν πραγματοποιούν δρομολόγια.

  1. ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΣΤΟ ΤΗΛ. 2299 0 20 117, για παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας και για παραλαβή οικιακών συσκευών, στρωμάτων, επίπλων κτλ.

  1. ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΑΦΕΣ, τοποθετούνται οι σακούλες απορριμμάτων και τα ογκώδη.
Η κυριότερη πηγή μόλυνσης του Πόρτο Ράφτη, είναι οι σακούλες εκτός κάδων!

Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι η Πόλη του Πόρτο Ράφτη είναι καθαρή, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, ώρες που όλα τα απορριμματοφόρα του Δήμου βρίσκονται στους δρόμους.

Όμως, αρκεί έστω και μια σακούλα απορριμμάτων εκτός κάδου, μια ημέρα που πνέουν ισχυροί άνεμοι, για να ανατρέψει αυτή την εικόνα. Δυστυχώς, επαναλαμβάνεται από συμπολίτες μας και επισκέπτες, το φαινόμενο να πετούν σκουπίδια εκτός κάδων, ακόμα και όταν αυτοί δεν είναι γεμάτοι.

Είναι προφανές, ότι εδώ απαιτείται η ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευθύνης των πολιτών.

Θα πρέπει να γίνει σαφές, ότι η συμβολή όλων μας στο έργο αυτό, μόνιμων κατοίκων, παραθεριστών και επισκεπτών, είναι επιβεβλημένη, τόσο νομικά, όσο κυρίως κοινωνικά!
Η ευθύνη των πολιτών δεν εξαντλείται μόνο στο σεβασμό των παραπάνω οδηγιών, αλλά φτάνει έως και την υποχρέωση, να ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας και τη Δημοτική Αστυνομία, κάθε φορά που εντοπίζουν ασυνείδητους, να πετούν μπάζα και σκουπίδια εκτός κάδων και σκαφών!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ενισχύει, από 1ης Ιουλίου 2012, την Υπηρεσία Καθαριότητας, με την πρόσληψη τριάντα (30) ατόμων δίμηνης απασχόλησης, μετά από τρεις (3) σχεδόν μήνες «παγώματος» προσλήψεων, λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε τριακόσιους (300) επιπλέον κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης στο Πόρτο Ράφτη. Επίσης, η Δημοτική Αστυνομία έχει επιβάλει τους τελευταίους δύο (2) μήνες, πρόστιμα ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) Ευρώ και το 2011, περισυλλέχθηκαν είκοσι τρεις (23) φορές περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά, σε σχέση με το 2010.

Η πόλη είναι το κοινό μας σπίτι και για αυτό πασχίζουμε όλοι!