21/06/2012

Παράνομη λειτουργία τμήματος της Λαϊκής Αγοράς Μαρκοπούλου σε περιφερειακή οδό ταχείας κυκλοφορίας στον Δήμο Μαρκοπούλου

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η παράνομη λειτουργία τμήματος της Λαϊκής Αγοράς Μαρκοπούλου, στην Οδό Αθηναϊκής Δημοκρατίας, από την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 έως σήμερα, έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και ένα μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα στον Δήμο Μαρκοπούλου.    

Υπενθυμίζουμε, ότι πρόκειται για μια περιφερειακή οδό ταχείας κυκλοφορίας, η οποία αποτελεί τον κυριότερο (και για πολλούς το μοναδικό) κόμβο σύνδεσης, της πόλης του Πόρτο Ράφτη με την Αττική Οδό.

Επίσης, για τη συγκεκριμένη οδό, υπάρχει η αρνητική εισήγηση της Τροχαίας Κερατέας, την οποία και έχει λάβει υπόψη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου, για τον καθορισμό της νέας θέσης της Λαϊκής Αγοράς.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 215/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρκοπούλου, η νέα θέση της Λαϊκής Αγοράς Μαρκοπούλου είναι στη συμβολή των Οδών Ι. Πρίφτη και Γ. Μεθενίτη, μπροστά από τον Συνεταιρισμό «ΜΑΡΚΟ».

Η εν λόγω απόφαση έχει λάβει και την έγκριση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθηνών-Πειραιώς.

Δυστυχώς και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας, ορισμένοι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή Αγορά Μαρκοπούλου, προφασιζόμενοι ένα τυπογραφικό λάθος, στη σύνταξη της τελικής απόφασης της Περιφέρειας Αττικής, για τον καθορισμό της θέσης της Λαϊκής Αγοράς, συνεχίζουν να αγνοούν τις κείμενες διατάξεις και αποφάσεις και καταλαμβάνουν τις τελευταίες Παρασκευές, το οδόστρωμα της Οδού Αθηναϊκής Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη θέση είναι πιο προσοδοφόρα!

Η παράνομη αυτή δραστηριότητα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ασφαλή και απρόσκοπτη διέλευση των τροχοφόρων με προορισμό, τόσο την Αττική Οδό, μέσω της Οδού Αθηναϊκής Δημοκρατίας, όσο και το Πόρτο Ράφτη, από τα σταθμευμένα οχήματα παραγωγών και πολιτών επί της Λ. Πόρτο Ράφτη, επιβαρύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών!   

Επίσης, τίθεται και ένα σοβαρό ηθικό ζήτημα, για τους παραγωγούς που σέβονται τη νομιμότητα και τις προαναφερθείσες αποφάσεις, λειτουργώντας κάθε Παρασκευή, στην καθορισμένη από τον Δήμο Μαρκοπούλου θέση της Λαϊκής Αγοράς, στη συμβολή των Οδών Ι. Πρίφτη και Γ. Μεθενίτη, μπροστά από τον Συνεταιρισμό «ΜΑΡΚΟ». Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εν λόγω παραγωγοί έχουν δεχθεί και απειλές από συναδέλφους τους, μόνο και μόνο επειδή επέλεξαν να είναι νόμιμοι! 



Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμεί τη σύγκρουση, με κανέναν παραγωγικό κλάδο του τόπου μας. Είναι όμως αυτονόητο, ότι εκπτώσεις στην τήρηση της νομιμότητας και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δεν γίνονται!

Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει από τους συγκεκριμένους παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς Μαρκοπούλου, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, σε συνελεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και με επιστολές, να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και να σταματήσουν την παράνομη κατάληψη (γιατί περί τέτοιας πρόκειται) της Οδού Αθηναϊκής Δημοκρατίας, κάθε Παρασκευή. Όμως, όλες οι εκκλήσεις μας έχουν πέσει στο κενό!

Η κύρια αιτία, της συνέχισης της παράνομης αυτής πράξης, είναι η δυσκολία που παρουσιάζεται στην εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού είναι προφανές, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου, ούτε έχει την πρόθεση, αλλά ούτε και διαθέτει τα μέσα, για την απομάκρυνση των παραβατών, από το οδόστρωμα της Οδού Αθηναϊκής Δημοκρατίας!

Με επιστολή μας προς τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκοπούλου, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στις 12 Ιουνίου 2012, ζητήσαμε τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αποφυγή της παράνομης κατάληψης, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 και την ουσιαστική και ριζική λύση του ζητήματος.

Δυστυχώς, ο μοναδικός αρμόδιος φορέας για την τήρηση της νομιμότητας, η Ελληνική Αστυνομία, δεν έχει προς το παρόν απαντήσει θετικά στο αίτημά μας, με αποτέλεσμα η ανομία στο συγκεκριμένο θέμα, να γενικεύεται και να επιβραβεύεται.

Σε κάθε περίπτωση ζητάμε εμείς συγνώμη από τους δημότες μας, που ταλαιπωρούνται άδικα, από μια μικρή ομάδα αυθαιρετούντων παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς!

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει, ότι δεν θα καταστεί όμηρος καμίας συντεχνιακής ομάδας και θα συνεχίσει τις προσπάθειες, για την εφαρμογή των αποφάσεων, την τήρηση της νομιμότητας και κυρίως, την προστασία των πολιτών! Είμαστε πεπεισμένοι, ότι το ζήτημα θα λήξει άμεσα!