12/06/2012

ΕΝΑΣ ΤΟΝΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ!

Σχεδόν ένας τόνος σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών, μεταξύ των οποίων και μια σπασμένη βάρκα 150 κιλών, απομακρύνθηκαν από τον Υγρότοπο Βραυρώνας, κατά τη διάρκεια της περιβαλλοντικής δράσης εθελοντικού καθαρισμού, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Πάρε Μέρος και Καθάρισες», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, στον Δήμο Μαρκοπούλου.


 Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τη MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) και τον Δήμο Μαρκοπούλου και σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την ΕΟΜΑΚ Αρτέμιδας.

Τετρακόσιοι (400) μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στη δράση, από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής (3ο Δημοτικό Πόρτο Ράφτη, 1ο Δημοτικό Μαρκοπούλου, Δημοτικό σχολείο Αγ. Μαρίνας Κορωπίου, Νέα Γενιά Ζηρίδη, Α΄ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού, Εκπαιδευτήρια Καίσαρη).

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη δυναμική και τα εξαιρετικά αποτελέσματα, που επιτυγχάνονται με την κοινή προσπάθεια. Ο σεβασμός και η καθαριότητα του πανέμορφου και πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος που μας κληροδοτήθηκε, είναι υποχρέωση όλων μας.