11/06/2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΔΑΦΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ενημερώνει τους δημότες, για την Ημερίδα με θέμα «Προωθούμενες Καλλιέργειες στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της Αν.Αττικής», που διοργανώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου (οδός Βασ. Κων/νου 47-Ισόγειο), όπου θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων, και η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης της καλλιέργειας – παραγωγής και εμπορίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.


Η Ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει η Περιφέρεια Αττικής, για ενημέρωση των πολιτών στις σύγχρονες εξελίξεις και θεωρώντας την επαναδραστηριοποίηση της αγροτικής οικονομίας, ως προτεραιότητα πρωταρχικής σημασίας και σπουδαιότητας, με σκοπό την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού σχετικά με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον αγροτικό χώρο της περιοχής αρμοδιότητάς της.


Τα θέματα θα αναπτύξουν στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως και Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει, παραγωγικοί κλάδοι, συνεταιρισμοί, αγρότες, νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή.


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ειδική ενότητα της ιστοσελίδα του Δήμου Κρωπίας: http://e-koropi.gr/PDFS/EdafoklimatikesSinthikes.pdf