18/06/2012

ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Την έκθεση του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου, Διονύση Παπακώστα, είχε την τιμή να φιλοξενήσει, από τις 2 έως τις 10 Ιουνίου, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον ίδιο τον καλλιτέχνη και να έρθουν σε επαφή με μια διαχρονική παρουσίαση της δουλειάς του, που αφορούσε συνθέσεις, νεκρές φύσεις, πορτραίτα, θαλασσογραφίες, θέματα από τη μυθολογία, έργα εμπνευσμένα από μεγάλους ποιητές, Έλληνες και ξένους, όπως επίσης και μια σειρά από χαρακτικά.

από αριστερά: ο Αντιδήμαρχος Κ. Μαγγανάς, ο καλλιτέχνης Δ. Παπακώστας,
ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σ. Μεθενίτης, η Αντιδήμαρχος Μ. Κιμπιζή
Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Μαρία Κιμπιζή, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Μαγγανάς, ο πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Μ. και δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Ρούσσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Σπύρος Δράκος και Λεωνίδας Μπέης, όπως και φιλότεχνοι, συλλέκτες και δημότες.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα συνεχίσει να επενδύει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, δίνοντας βήμα σε πνευματικούς ανθρώπους της χώρας, όπως ο Διονύσης Παπακώστας, για να θυμίσουν με το έργο, το λόγο και την παρουσία τους, το αστείρευτο πολιτιστικό και πνευματικό δυναμικό του τόπου μας, ενάντια στο αδιέξοδο της εποχής μας.

ο καλλιτέχνης Δ. Παπακώστας συνομιλεί με επισκέπτες της έκθεσης