28/05/2012

Η Καθαριότητα στον Δήμο Μαρκοπούλου

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και το προβλεπόμενο από το νόμο πάγωμα μιας σειράς διαδικασιών, όπως προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, προγράμματα αθλητισμού, χρηματοδοτήσεις έργων και κυρίως προσλήψεις, ακόμα και στις πλέον ευαίσθητες υπηρεσίες των Δήμων της χώρας, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις και στον Δήμο Μαρκοπούλου, φέρνοντας στην επικαιρότητα, το πάγιο αίτημα, για το διαχωρισμό του Κράτους από τα Πολιτικά Κόμματα!

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι, ότι μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αν κάτι τέτοιο φυσικά καταστεί εφικτό, ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες, για τις αναγκαίες προσλήψεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας, πάρα το γεγονός ότι αυτές έχουν λάβει την απαραίτητη έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών και έχουν ήδη προϋπολογισθεί.

Αυτή τη χρονική στιγμή λοιπόν, η Υπηρεσία Καθαριότητας λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό και σοβαρές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αρκετές δυσκολίες στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σε αυτές τις συνθήκες, η συμβολή των δημοτών και των επισκεπτών, αποκτά ιδιαίτερη σημασία!

Θυμηθείτε:

Όχι σκουπίδια την Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς τα απορριμματοφόρα δεν πραγματοποιούν δρομολόγια.

Χρησιμοποιείτε σακούλες απορριμμάτων που κλείνουν σωστά.

Τα ογκώδη και τα κλαδιά μέσα στις σκάφες και όχι έξω και γύρω από αυτές.

Τηλεφωνήστε στο 2299 0 20 117, για να παραλάβουμε οικιακές συσκευές, στρώματα, έπιπλα κτλ., με επιβάρυνση 30 ευρώ, αλλά και για να ενημερώσετε τον Δήμο Μαρκοπούλου, για τυχόν παραβάσεις του Κανονισμού Καθαριότητας.

Όχι αδιάλυτες ή βρώμικες συσκευασίες στους κάδους ανακύκλωσης.
  
Ο Δήμος Μαρκοπούλου καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, για να λύσει οριστικά το ζήτημα των απορριμμάτων. Υπενθυμίζουμε, ότι προχωρήσαμε στην αγορά και τοποθέτηση διακοσίων σαράντα (240) επιπλέον κάδων απορριμμάτων και εξήντα (60) κάδων ανακύκλωσης, κυρίως στο Πόρτο Ράφτη. Το έτος 2011, περισυλλέξαμε πάνω από εφτακόσιους (700) τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, τη στιγμή που το 2010, η προηγουμένη διοίκηση είχε περισυλλέξει μόλις τριάντα (30)!

Επίσης, τους τελευταίους δύο (2) μήνες, η Δημοτική Αστυνομία, που διαθέτει μόνο  τρία (3) άτομα προσωπικό για μια έκταση 85.000 στρεμμάτων, έχει επιβάλλει πρόστιμα, για παραβάσεις που σχετίζονται με την παράνομη ρίψη κλαδιών και ογκωδών, συνολικού ύψους πέντε (5) χιλιάδων Ευρώ! Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι η πρώτη στην ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου, που επιβάλλει αυστηρές ποινές στους παραβάτες.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας, με όσα ελάχιστα μέσα διαθέτει, δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη για έναν καθαρό Δήμο! Αν έχει και την υποστήριξη των πολιτών, το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που όλοι επιθυμούμε!    
  
Με εκτίμηση,

ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,
 Κώστας Μαγγανάς