23/05/2012

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗ ΒΡΑΥΡΩΝΑ

Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη επιχείρηση καθαρισμού «Lets do it! GREECE», του ανατολικού μετώπου της παραλιακής ζώνης του Πόρτο Ράφτη στα τέλη Απριλίου, ο Δήμος Μαρκοπούλου και ο «Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελώνων» (MEDASSET), καλούν όλους τους δημότες στην εκστρατεία καθαρισμού, περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Πάρε Μέρος και Καθάρισες», την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 και ώρα 10 το πρωί, στον Υγρότοπο Βραυρώνας.

Σκοπός της εκστρατείας, που διοργανώνει η MEDASSET, με την υποστήριξη του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNEP/MAP), είναι η διάδοση του μηνύματος για την προστασία των ακτών και των παράκτιων οικοσυστημάτων. Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για τις επιπτώσεις των απορριμμάτων στην θαλάσσια ζωή και η ενίσχυση του εθελοντισμού στην πράξη.

Σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια είναι εθελοντές της μαθητικής κοινότητας, σύλλογοι και ομάδες, φορείς αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας στις κατά τόπους κοινωνίες. Άλλωστε, στο πλαίσιο του φετινού ευρωπαϊκού έτους «Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών», οι διοργανωτές ενθαρρύνουν την ενεργό συμμετοχή εθελοντών κάθε ηλικίας, ως συνοδούς των μαθητών. Σκοπός είναι η ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής όλων των πολιτών, γιατί το περιβάλλον μας χρειάζεται όλους, από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο.

Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και να μετατρέψουμε μικρές αλλά αποτελεσματικές ενέργειες και σωστές συνήθειες, σε γιγαντιαίο όφελος, για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.