07/05/2012

ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ: «ΨΗΦΙΔΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ»

Το ψηφιδωτό βρίσκει χώρο έκφρασης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου, στην πρώτη ομαδική έκθεση ψηφιδωτού με θέμα: "Ψηφιδωτές Ιστορίες", τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 και ώρα 20.00.
Τα μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Ψηφιδωτού παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους και ταυτόχρονα μας δείχνουν μέσα από τα έργα τους, στιγμιότυπα από την ιστορία του ψηφιδωτού, που στην πατρίδα μας έχει παράδοση αιώνων. Από το αρχαίο λοιπόν ψηφιδωτό, στο βυζαντινό και μετά στις σύγχρονες δημιουργίες.
Και τι πιο σύγχρονο, από τη δεύτερη εκδήλωση του Συλλόγου, την ομαδική κατασκευή ενός υπαίθριου ψηφιδωτού γλυπτού από τα μέλη του, στις 19 και 20 Μαΐου, στην πλατεία Π. Παναγιώτου στο Μαρκόπουλο, με την ενεργό παρουσία δύο διεθνούς εμβέλειας ψηφοθετών: των κ. κ. Manfred Hoehn και Giovanni Travisanutto, προέδρου και μέλους της Διεθνούς Ένωσης Σύγχρονων Ψηφοθετών AIMC (Associazione Internationale dei Mosaicisti Contemporanei) αντίστοιχα.. Μια δράση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, σε συλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα!
Ο Ελληνικός Σύλλογος Ψηφιδωτού, αποτελεί κοινό σημείο επαφής όσων ενδιαφέρονται για το ψηφιδωτό στην Ελλάδα. Μέσα από τις δράσεις του στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση της υπέροχης αυτής τέχνης. Μέλη του είναι ψηφοθέτες, καλλιτέχνες, αρχαιολόγοι, συντηρητές αρχαιοτήτων, αρχιτέκτονες και φιλότεχνοι με αγάπη για το ψηφιδωτό. Στις σημαντικές δράσεις του Συλλόγου περιλαμβάνονται το 12ο Διεθνές Συνέδριο Σύγχρονων Ψηφοθετών της AIMC, παγκόσμια συνάντηση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Πλ. Συντάγματος και η Διεθνής ΄Εκθεση Ψηφιδωτού στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας,  που έγιναν τον Οκτώβριο του 2010.
Η ομαδική έκθεση ψηφιδωτού, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου (Παπαβασιλείου 36, Μαρκόπουλο). Θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 20 Μαΐου 2012 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό τις καθημερινές 18.00 - 21.00, τα Σαββατοκύριακα 10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00 και την Κυριακή 20 Μαΐου μέχρι τις 14.00.

H εκδήλωση της ομαδικής κατασκευής θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαΐου, στην Πλατεία Π. Παναγιώτου (Γ. Πίνη, Μαρκόπουλο), με ελεύθερη παρακολούθηση από το κοινό, από τις 10.00 μέχρι τις 14.00.

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα του αναγνωρισμένου πολιτιστικού μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ελληνικός Σύλλογος Ψηφιδωτού»: www.greekmosaic.gr.