04/04/2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με πρωτοβουλία του Δήμου Μαρκοπούλου και συγκεκριμένα της Αντιδημάρχου Παιδείας Μαρίας Κιμπιζή και του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικού Συμβούλου Άγγελου Ρούσση, διοργανώθηκε για πρώτη φορά ενημέρωση -παρουσίαση, για θέματα αντιμετώπισης σεισμού και πυρκαγιάς, σε Δημοτικά και Γυμνάσια, στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012.

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε, μετά την άμεση ανταπόκριση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, σε σχετική πρόσκληση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με την παρουσία του Διοικητή, Αρχιπύραρχου Μιχάλη Μαθιουδάκη, του Προϊσταμένου Γραφείου Πυρασφάλειας, Επιπυραγού Γιάννη Αντωνόπουλου, μόνιμων συναδέλφων πυροσβεστών και της Αρχηγού της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου κ. Μαρίας Χασάπη.

Κατά την επίσκεψη του εξειδικευμένου προσωπικού της Πυροσβεστικής και της Εθελοντικής Ομάδας στο 1ο Γυμνάσιο και 2ο Δημοτικό Μαρκοπούλου και στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη, μαθητές και εκπαιδευτικοί, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ρόλο και το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τη λήψη μέτρων προστασίας και τους τρόπους αντιμετώπισης πυρκαγιάς και σεισμού.

Πραγματοποιήθηκε επίσης παρουσίαση της λειτουργίας και χρήσης πυροσβεστήρα, με πρακτική μάλιστα εξάσκηση μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού στην κατάσβεση φωτιάς, σε ελεγχόμενη εστία. Την Παρασκευή 6 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη εκπαιδευτική επίσκεψη, στο 4ο Δημοτικό Μαρκοπούλου.

Προγραμματίζονται επίσης πρόσθετες δράσεις, που αφορούν την επίσκεψη των σχολείων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου, όπως και η πραγματοποίηση και καθιέρωση ασκήσεων εκκένωσης στις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλει να ευχαριστήσει, τόσο τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, όσο και τους Εθελοντές της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας, για την άμεση ανταπόκρισή και συμπαράστασή τους, στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής.