03/04/2012

Τιμώντας τον Σαράντο Καργάκο


Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, πάνω από διακόσοι (200) συμπολίτες μας παρακολούθησαν, την Κυριακή 1 Απριλίου, την ανακήρυξη του συγγραφέα και ιστορικού Σαράντου Καργάκου σε Επίτιμο Δημότη Μαρκοπούλου, με την οποία, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αναγνώρισε τη σημαντική πνευματική προσφορά του και πρωτίστως, την επιμονή του στην καταγραφή και διάδοση της ιστορικής αλήθειας του Ελληνισμού.      

Η πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Μαρκοπούλου κ. Γιώτα Γέγου έκανε μια εκτενή αναφορά στο έργο του κ. Σαράντου Καργάκου, αλλά και στους δεσμούς που τον συνδέουν με τον Δήμο Μαρκοπούλου και τα Μεσόγεια.       

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης διατύπωσε, ότι το έργο του Σαράντου Καργάκου υπερβαίνει τις παγιωμένες ιδεολογικές περιχαρακώσεις. Όσο για το πρόσωπό του, είναι γνωστή σε όλους, η άρνησή του στις προτάσεις για συμμετοχή σε πολιτικούς σχηματισμούς, αλλά και ο συντονισμένος αποκλεισμός του από τα κυρίαρχα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στα οποία θέση έχουν, μόνο οι κάθε λογής τυχάρπαστοι εθνομηδενιστές.

Στη διάλεξή του, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό (100) ετών από τους Βαλκανικούς Πολέμους, ο Σαράντος Καργάκος επισήμανε, ότι ο Ελληνισμός έχει βρεθεί σε πολύ δυσκολότερες φάσεις από τη σημερινή.

Συγκεκριμένα, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι (1912-13), κατά τους οποίους η Ελλάδα διπλασίασε τα εδάφη της και τον πληθυσμό της, έλαβαν χώρα, δεκαπέντε περίπου χρόνια μετά το «δυστυχώς  επτωχεύσαμεν» του Χ. Τρικούπη και τον καταστροφικό Πόλεμο του 1897, κατά τον οποίο οι Οθωμανοί έφτασαν μέχρι τη Λαμία!

Αξίζει να αναφερθεί, η διαπίστωση του Σαράντου Καργάκου, ότι «οι Έλληνες ενωμένοι μεγαλουργούν και διχασμένοι αυτοκτονούν»!