28/03/2012

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ



Ένα τραγούδι συμπαράστασης για τα καρκινοπαθή παιδιά της Ιαπωνίας
και μνήμης, για τα θύματα της μεγαλύτερης φυσικής καταστροφής στην ιστορία.

Πριν ένα περίπου χρόνο, το Μάρτιο του 2011, ένας ισχυρότατος σεισμός των 9 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία και σε συνδυασμό με το τσουνάμι που προκάλεσε, αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη φυσική καταστροφή, από το 1900.

Για την πρώτη επέτειο της ημέρας αυτής, οργανώθηκε η συμβολική πρωτοβουλία Sing for Japan”, Τραγούδησε για την Ιαπωνία, (www.tylershineon.org), για την οποία, ο Mark Ferris, διευθυντής του Ιδρύματος Tyler για τα παιδιά με καρκίνο, σύνθεσε το τραγούδι: Who I want to be - Ποιος θέλω να γίνω”. Η ιδέα του ήταν να το τραγουδήσουν, ακόμη και με πολύ απλό τρόπο, παιδιά και νέοι απ' όλο τον κόσμο και να του στείλουν την δική τους εκδοχή, για να αναρτηθεί σε σχετικές ιστοσελίδες, ώστε να βοηθήσει το Ίδρυμα, να αφυπνίσει τον κόσμο, τόσο σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα του καρκίνου στα παιδιά στην Ιαπωνία, όσο και ως φόρος τιμής και μνήμης, στα θύματα της περσινής ανείπωτης καταστροφής και συγκεκριμένα των παιδιών-θυμάτων του σεισμού στην πόλη Tohοku.

Το Ίδρυμα Tyler απευθύνθηκε στην κα Χρυσή Θεοδωρακάκου, που μένει μόνιμα στην Ιαπωνία, να βοηθήσει στην εξάπλωση της καμπάνιας και στη χώρα μας. Η κα Θεοδωρακάκου, που διευθύνει το φιλανθρωπικό Οργανισμό “Dancing4Kids - Χορεύοντας Για Παιδιά” (dancing4kids.ning.com) και ο οποίος «προωθεί τη διαπολιτισμική κατανόηση, μέσω του Χορού και των Τεχνών», ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα, προώθησε την πρόσκληση στον «δικό μας» Δημήτρη Βασιλάκη, διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα της τζαζ και δημότη Μαρκοπούλου!

Με τη βοήθεια του κ. Βασιλάκη, ο γιος του Νέστορας, μαζί με φίλους του, παιδιά 11-14 ετών, όχι μόνο ηχογράφησαν στις 3 και 4 Μαρτίου 2012, σε δική τους ενορχήστρωση και εκτέλεση, το αρχικό κομμάτι “Who I want to be”, αλλά σκηνοθέτησαν επίσης και video clip, το οποίο γυρίστηκε στην περιοχή του Οικισμού Πολυτεχνείου, της Χαμολιάς, του Ναού της Αρτέμιδας, του υδροβιοτόπου της Βραυρώνας και έστειλαν τη συμμετοχή τους στη διεθνή φιλανθρωπική διοργάνωση Sing for Japan”, κερδίζοντας ήδη μεγάλη αποδοχή του κοινού, με τις περισσότερες προβολές (views) στη διαδικτυακή υπηρεσία YouTube, έναντι των άλλων συμμετοχών, από χώρες όπως η Ιαπωνία, το Λουξεμβούργο και η Αυστραλία.

Αναλυτικά, οι συντελεστές της συμμετοχής στο τραγούδι είναι: η Ελευθερία Βαρκάδου (φωνητικά, κιθάρα), ο Νέστορας Βασιλάκης (φωνητικά, alto σαξόφωνο, μπάσο ξυλόφωνο, κρουστά), Φίλιππος Μπατσαλιάς (φωνητικά, πιάνο). Στα γυρίσματα του video clip, συμμετείχαν: η Έλενα Μιχαήλου, ο Κωστής Μπατσαλιάς, ο Δημήτρης Βασιλάκης (κάμερες), ο Κωστής Μπατσαλιάς (μοντάζ) και ο Ιάσων Μπατσαλιάς (συμμετοχή στο βίντεο).

Η κα Χρυσή Θεοδωρακάκου, διευθύντρια του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Dancing4Kids», γράφει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, για τη συμμετοχή των παιδιών μας: «Αποτελεί ένα παράδειγμα καθαρότητας και ομορφιάς, έτσι ακριβώς, όπως έπρεπε να είναι ο κόσμος μας. Παρά το γεγονός, ότι η Ελλάδα περνάει τη σκληρότερη - για δεκαετίες - περίοδο της, ο λαός της καταφέρνει ακόμα, να προσφέρει στους άλλους, το κουράγιο να συνεχίσουν.  Το μόνο που χρειάζονται είναι το κανάλι, για να δείξουν πόσο πολύ ενδιαφέρονται. Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι υπερήφανη, κάθε φορά που το βλέπω. Οι φίλοι μας από την Ελλάδα, το έκαναν για την Ιαπωνία, μέσω αυτής της μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, με όλη τους την καρδιά. Με κάθε μελωδία, κάθε λέξη, τους ακούω να σπάνε τα σύνορα του χρόνου και της απόστασης, σαν αυτά να μην υπήρχαν. Ελπίζω (η προσπάθεια αυτή) να πετάξει μακριά και να αναβλύσει τη μαγεία της, όπου την έχουν ανάγκη».

Μπορούμε όλοι να στηρίξουμε τη συμμετοχή των δικών μας παιδιών, παρακολουθώντας ολόκληρο το βίντεο «Sing For Japan! - (from Greece) - A Shine On! Songs project» και πατώντας το κουμπί «Μου αρέσει», αυξάνοντας έτσι τον αριθμό προβολών του:


στα διεθνή κανάλια:  www.youtube.com/user/shineonsongsen και www.youtube.com/user/tylershineonen