23/03/2012

Ανακοίνωση του Δημάρχου Σωτήρη Ι. Μεθενίτη, σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σπύρου Γέγου


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, 21 Μαρτίου 2012 και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή συζήτηση στα όργανα της Δημοτικής μας Παράταξης «ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», μας ανακοινώθηκε η απόφαση ανεξαρτητοποίησης, του Δημοτικού Συμβούλου της Συμπολίτευσης κ. Σπύρου Γέγου.

 Η αρνητική εξέλιξη της αποχώρησης του κ. Γέγου από τη Δημοτική Αρχή, μας λυπεί ιδιαίτερα! Η θετική συνεισφορά του, όπως φυσικά και αυτή των δεκαέξι (16) Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξής μας, αλλά και εκείνων που δεν εκλέχτηκαν και συνεχίζουν να προσφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν, είναι καταγεγραμμένη.

Σε μια πολυσυλλεκτική παράταξη όπως η δική μας, στην οποία, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας, εκπροσωπείται ένα ευρύ φάσμα απόψεων και ιδεολογικών τοποθετήσεων, χωρίς φυσικά οι όποιες κομματικές δεσμεύσεις των μελών μας, να καθορίζουν τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν διαφωνίες και ενίοτε συγκρούσεις.

Υπάρχει όμως τεράστια απόσταση, ανάμεσα στην αναγνώριση της διαφωνίας και του δικαιώματος της διαφορετικής γνώμης, που εξασφαλίζουν οι δημοκρατικές διαδικασίες εντός μιας δημοτική παράταξης, και στην κατηγορία, ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, είναι σίγουρα «αλαζόνας» και καλλιεργεί την «αντιπαλότητα»!

Είναι κρίμα όμως, ότι όλα αυτά συμβαίνουν, τρεις (3) ημέρες μετά την ιστορική για τον τόπο μας εξέλιξη, της ένταξης του έργου της Αποχέτευσης, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Εξέλιξη, για την οποία εργάστηκαν αδιαλείπτως, εδώ και ένα χρόνο, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μαρκοπούλου και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή.

Η πολύ δύσκολη συγκυρία, απαιτεί από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοτών, συστράτευση, σκληρή δουλειά, θυσίες και καθημερινό αγώνα για την επιτυχία παρόμοιων στόχων και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων των συμπολιτών μας και όχι προσωπικές κινήσεις διαφοροποίησης!    

Είναι σίγουρο, ότι οι προτεραιότητες και οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής, υπερβαίνουν τις όποιες προσωπικές επιλογές, αλλά και τις διαφωνίες στο εσωτερικό της Παράταξής μας.

Οι δημότες, μας εξέλεξαν «για τα δύσκολα» και αυτή την επιλογή θα τιμήσουμε με κάθε κόστος, χωρίς να εγκαταλείψουμε τη μάχη!

Η επιτυχία στο ζήτημα της Αποχέτευσης, οι διαπραγματεύσεις με την ΕΥΔΑΠ για την οριστική διαγραφή του χρέους των εννέα εκατομμυρίων  (9.000.000) Ευρώ, η προοπτική είσπραξης τριών εκατομμυρίων (3.000.000) Ευρώ Λατομικών Τελών, η  διαρκής προσπάθεια βελτίωσης της Καθημερινότητας των πολιτών, η αναβάθμιση της Παιδείας μέσω στοχευμένων δράσεων, η εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής, με την ίδρυση του ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, είναι αποτελέσματα που «μιλούν από μόνα τους»!

Αν αναλογιστεί κανείς και την συγκυρία της πρωτοφανούς οικονομικής κατάρρευσης της χώρας και της χρηματοδότησης του Δήμου μας, με το 40% του ποσού που επιχορηγείτο πριν τρία (3) χρόνια, τότε αυτές οι επιτυχίες αποκτούν ξεχωριστή σημασία!

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Σπύρο Γέγο, για τη μέχρι τώρα συνεισφορά του στο έργο της Δημοτικής Αρχής. Θεωρώ, ότι και ως ανεξάρτητο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρκοπούλου, θα συνδράμει εποικοδομητικά, στην προσπάθεια όλων μας, στη βάση του Προγράμματος και των δεσμεύσεων, για τις οποίες λάβαμε την εκλογική εντολή, από το 56% των Δημοτών μας! 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.