15/03/2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΉ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα «ΕΞ’ ΑΝΑΤΟΛΗΣ», στο οποίο η κα Αλεξάνδρα Κατσούλα, κάτοικος Γλυφάδας, επιχειρεί να συκοφαντήσει δύο Δημοτικούς Συμβούλους στον Δήμο Μαρκοπούλου, με αφορμή, την απόλυτα νόμιμη χορήγηση άδειας στάσιμου εμπορίου, σε μητέρα τέκνου, με ποσοστό αναπηρίας 100%!     

Ενημερώνουμε, ότι η συγκεκριμένη άδεια χορηγήθηκε, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου!

Οι διαδικασίες είναι ξεκάθαρες και ιδιαίτερα αυστηρές. Είναι σίγουρο, ότι η εφαρμογή τους, για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου, προκαλεί αντιδράσεις, σε όσους είχαν βολευτεί σε ένα καθεστώς έλλειψης κριτηρίων  ή σχετικής και περιορισμένης εφαρμογής τους.  

Η Άδεια χορηγήθηκε σε αιτούσα, που προσκόμισε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά!

Η εν λόγω απόφαση, καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα, είναι στη διάθεση όλων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών!

Επίσης ενημερώνουμε, ότι στην κα Αλεξάνδρα Κατσούλα προτάθηκε αδιάθετη θέση στάσιμου εμπορίου στην Αγία Μαρίνα, την οποία και απέρριψε!                  

Όσον αφορά στις καταγγελίες για χρηματικό εκβιασμό από έναν Δημοτικό Σύμβουλου και έναν υπάλληλο στον Δήμο Μαρκοπούλου, είναι προφανές, ότι η εν λόγω κυρία, θα κληθεί να τις αποδείξει ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, καθώς οι εμπλεκόμενοι, θα προβούν σε μηνύσεις, για Συκοφαντική Δυσφήμηση δια του Τύπου!               

Τέλος, εντύπωση προκαλεί και η προθυμία του συντάκτη της εφημερίδας «ΕΞ’ ΑΝΑΤΟΛΗΣ», να ενστερνιστεί πλήρως, αστήρικτες καταγγελίες και συκοφαντίες και μάλιστα να εξαγάγει και το συμπέρασμα, ότι  η απόφαση ήταν μεν νόμιμη, αλλά ίσως δεν ήταν ηθική!

Αναρωτιόμαστε, θα ήταν ηθικό γι’ αυτόν,  να απορρίπταμε αίτηση μητέρας αναπήρου τέκνου, που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις;    

Γραφείο Τύπου Δήμου Μαρκοπούλου





            ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Αγαπητοί Συμπολίτες!

1.)   Όπως και προσωπικώς ενημέρωσα πριν πολλούς μήνες, την κα Αλεξάνδρα Κατσούλα, όταν κάποιος πολίτης, υφίσταται εκβιασμό η απόπειρα εκβιασμού, έχει ένα και μόνο, νόμιμο δρόμο:

Την άμεση ενημέρωση  των αρμόδιων Αστυνομικών Αρχών, ώστε π.χ. να προσημειωθούν χαρτονομίσματα και σε επόμενο στάδιο, την προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με υποβολή των σχετικών μηνύσεων!

Αυτά ακριβώς, θα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει απ’ την καταγγέλουσα, εάν όσα ισχυρίζεται, ήσαν αληθή!

Αντ’ αυτού, σήμερα παρακολουθούμε την δημοσιογραφική ανάπτυξη διαφόρων θεωριών συνωμοσίας, χωρίς κανένα αποδεικτικό μέσο ή την προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχείων!

2.) Η καταγγέλουσα γνωρίζει, ότι με βάση τις σχετικές αντικειμενικές προϋποθέσεις που έθεσε η αρμόδια Επιτροπή, δεν δικαιούτο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την συγκεκριμένη θέση.
Σε αντίθεση με αυτήν που κατέλαβε νομίμως την συγκεκριμένη θέση, υπολειπόταν σαφώς, σε όλες τις προϋποθέσεις: Δημότης ή μη Μαρκοπούλου, Οικονομική Κατάσταση, Οικογενειακή Κατάσταση, Κατάσταση Υγείας, των  μελών της Οικογένειας.

3.) Γνωρίζω, ότι η κα Κατσούλα αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και πρόβλημα υγείας, αλλά δυστυχώς και μακάρι να μην συνέβαινε έτσι, πάντοτε υπάρχει κάποιος συνάνθρωπός μας, που βρίσκεται (όπως και στην περίπτωσή μας) σε χειρότερη θέση και η οποία νομίμως, εδικαιούτο αυτή και όχι η καταγγέλουσα, την σχετική Άδεια!

4.) Κατόπιν αυτών, θεωρώ ότι η σχετική καταγγελία είναι αβάσιμη και προσωπικά, περιβάλλω τους δύο συνεργάτες μου Δημοτικούς Συμβούλους (Χρήστο Δρίτσα και Άρη Λαϊνά) με την πλήρη εμπιστοσύνη μου, τους στηρίζω πολιτικά πλήρως και (εάν χρειαστεί) νομικά και εκτιμώ, ότι έκαναν και κάνουν, σωστά και έντιμα την δουλειά τους ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες, που τους έχουν εκχωρηθεί.

5.)Σε περίπτωση νέας συκοφαντικής επίθεσης σε βάρος του Δήμου Μαρκοπούλου και εγώ, ως νόμιμος εκπρόσωπός του, θα υποβάλλω σχετική μήνυση και αγωγή Αποζημίωσης!!

Με ιδιαίτερη τιμή,
ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,
Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.