08/03/2012

ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΗΛΕΕΣ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!


Για άλλη μια φορά, η παράταξη της «Δύναμης Ελπίδας», δείχνει σε όλους μας, το απάνθρωπο, πραγματικό της πρόσωπο, την πολιτική ¨λογική¨ της και τον τρόπο που προσεγγίζει και ιεραρχεί τα προβλήματα της πόλης μας.
Ξεχνώντας ακόμα και τον τίτλο της, που κανείς θα περίμενε βάσει αυτού, να δίνει ελπίδες στους δημότες μας, κυνηγά με πρωτόγνωρη πολιτική εμπάθεια, με ασύστολα ψεύδη και για πρόσκαιρη δημιουργία εντυπώσεων, τριάντα πέντε (35) συμβασιούχους των 800 Ευρώ και τις οικογένειες τους, γιατί προσελήφθησαν νομίμως και σχεδόν αποκλειστικά, για να καθαρίζουν τον Δήμο μας!
Δυστυχώς για αυτήν, οι συγκεκριμένες προσλήψεις, βάσει Νόμου, δεν περνούν όπως ίσως θα ήθελαν από τα χέρια τους ή τους κατά τόπους ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να δημιουργήσουν για άλλη μια φορά, το δικό τους εκλογικό μαγαζάκι, με τηλέφωνα εξυπηρέτησης και αυτό ενοχλεί!
Επί της ουσία τώρα:

Είναι γνωστό, ότι η υπόθεση των τριάνταπέντε (35) Συμβασιούχων, που προσελήφθησαν το καλοκαίρι στον Δήμο Μαρκοπούλου, κρίθηκε τρεις (3) φορές: Από τον ΑΣΕΠ, την Νομική Υπηρεσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής και από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή του Άρθρου 152, του Ν. 3463/2006, στην οποία προεδρεύει ανώτατος Δικαστικός, μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου!
Τα όσα ισχυρίζεται στις συνεχείς Προσφυγές της, η ¨Δύναμη Ελπίδα¨, κρίθηκαν λοιπόν, τρείς φορές και απορρίφθηκαν ως αβάσιμα!!
Μετά από αυτά, η «Δύναμη Ελπίδας», αντί να ζητήσει Συγνώμη και να πληρώσει τα  δικαστικά έξοδα, της τάξεως των δυόμισι χιλιάδων (2.500) Ευρώ, που δαπανήθηκαν για τη νομική υποστήριξη του Δήμου, έναντι των αστήρικτων Προσφυγών της, ζητά όλως παρανόμως, να λειτουργήσει ως δευτεροβάθμιο όργανο τον ΑΣΕΠ, κάνοντας εκ των υστέρων, έλεγχο των δικαιολογητικών, όλων των υποψηφίων!

Βάσει Νομικής Γνωμάτευσης που υπάρχει στον Δήμο Μαρκοπούλου και έχει κοινοποιηθεί στον επικεφαλής της «Δύναμης Ελπίδας» κ. Αδάμο, από τις 31-10-2012, νομικά δεν θεμελιώνεται, το ειδικό έννομο συμφέρον που επικαλείται ο επικεφαλής της «Δύναμης Ελπίδας», ως Δημοτικός Σύμβουλος, για να αποκτήσει πρόσβαση στα δικαιολογητικά των διαγωνιζόμενων, για τους παρακάτω λόγους:

  1. Τα δικαιολογητικά αυτά περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα (αντίγραφα ποινικού μητρώου, ποσοστά αναπηρίας, οικογενειακή κατάσταση κ.α.), τα οποία προστατεύονται ρητά από το Νόμο!
  2. Η ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου δεν επαρκεί, για να θεμελιώσει το παράλογο αίτημα, εκ των υστέρων ελέγχου των δικαιολογητικών, σύμφωνα με τον Ν. 2472/1997.
  3. Ο έλεγχος της νομιμότητας των διενεργηθεισών προσλήψεων, μπορεί και πρέπει να ασκηθεί όπως και έγινε από τα αρμόδια προς τούτο όργανα (ΑΣΕΠ) και όχι από κάθε Δημοτικό Σύμβουλο μεμονωμένα και εκ των υστέρων.
  4. Η υπ’ αριθμ. 1031/13-02-2011 απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που επικαλείται σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη του κ. Αδάμου, είναι ενημερωτική, γενικόλογη, και αποτελεί ουσιαστικά, απλή επανάληψη παλαιότερης αποφάσεως, που αφορούσε στον Δήμο Σκοπέλου: «Η Αρχή αποσκοπώντας στη συνολική ρύθμιση του θέματος, εξέδωσε την με αριθμ. 90/2009 απόφαση, την οποία και σας επισυνάπτουμε για την ενημέρωσή σας»!
  5. Δεν προκύπτει από καμία συγκεκριμένη διάταξη του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ή από άλλη διάταξη  Νόμου, αντίθετα είναι μη νόμιμη η δυνατότητα πρόσβασης στα δικαιολογητικά αυτά, που ήδη ελέγχθηκαν απ’ το μόνο αρμόδιο όργανο, τον ΑΣΕΠ!
  6. Μετά από ενημέρωσή τους, από τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, για το σχετικό αίτημα της «Δύναμης Ελπίδας», με το οποίο ζητά πρόσβαση στους φακέλους πρόσληψής τους, οι τριανταπέντε (35) Συμβασιούχοι έχουν δηλώσει ενυπόγραφα και εγγράφως, μεταξύ άλλων, ότι: «κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων του Νόμου «Περί Προσωπικών Δεδομένων», δεν επιθυμούμε και δεν συμφωνούμε σε καμιά περίπτωση, τρίτοι (όπως ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος), να λάβουν γνώση, των ως άνω προσωπικών στοιχείων μας!»

  1.  Η εμμονή του κ. Αδάμου στο άδικο κυνήγι των Συμβασιούχων, έχει όμως και άλλη μια πλευρά, πέραν της νομικής, αυτή της ηθικής!

«Επιτίθεται» με όλες του τις δυνάμεις, στους αδύναμους Συμβασιούχους-εργαζόμενους των 800 Ευρώ, κάνοντας την ίδια στιγμή, απίστευτες «πολιτικές τούμπες», μπροστά σε ισχυρούς παράγοντες, όπως έγινε και στην υπόθεση του  Αποτεφρωτηρίου! Ο κλασικός ορισμός του «Τζάμπα Μάγκα» Πολιτευτή: Σκληρός απέναντι στους αδύναμους εργαζόμενους, ευλύγιστος και υποτακτικός, απέναντι στους ισχυρούς, όπως ο Μητροπολίτης!

Αυτή τη στιγμή, το ηθικό καθήκον του κ. Αδάμου και της παράταξής του, είναι ένα: Να πληρώσει τα χρήματα της νομικής εκπροσώπησής μας, στο Ταμείο του Δήμου Μαρκοπούλου!
Περιμένουμε, αφού υπήρξαν τρείς φορές ηττημένοι διάδικοι, να βρουν το ελάχιστο πολιτικό ήθος και να καταβάλουν στο Δήμο Μαρκοπούλου, τα δικαστικά έξοδα των 2.500 Ευρώ!
Για να δούμε, έχουν τουλάχιστον, στοιχειώδες φιλότιμο και πολιτική ευθιξία;