03/02/2012

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στις «ατυχείς συγκυρίες» της θετικής ψήφου της «Ανθρώπινης Πόλης- Λύσεις Ζωής» για το Κέντρο Αποτέφρωσης

Όπως στην Κυβέρνηση, ο ατυχήσας Υπουργός δεν διάβασε το Μνημόνιο που υπέγραψε, έτσι και στον Δήμο Μαρκοπούλου, ορισμένα στελέχη (ευτυχώς, όχι όλα) της Δημοτικής Αντιπολίτευσης  «Ανθρώπινης Πόλης – Λύσεις Ζωής», δεν διαβάζουν προσεκτικά τα θέματα (όπως έχουν στοιχειώδη υποχρέωση), δεν ξέρουν τι ακριβώς ψηφίζουν (παρασύρονται εύκολα δυστυχώς), το θυμούνται (…πολύ έγκαιρα) μετά από δύο μήνες, αλλάζουν τελείως γνώμη για την ψήφο τους, μόλις τους πιέσουν λίγο οι ψηφοφόροι (η γνωστή πολιτική «κωλοτούμπα») και μετά από όλα αυτά, δεν έχουν τουλάχιστον το αναγκαίο φιλότιμο και την πολιτική αξιοπρέπεια, να παραιτηθούν ως ανεπαρκείς!

Τελευταία και καταϊδρωμένα», ορισμένα από τα στελέχη της «Ανθρώπινης Πόλης – Λύσεις Ζωής», μπήκαν και αυτοί στον «χορό» του λαϊκισμού, της δαιμονοποίησης του έργου, με ψεύτικα και αντιεπιστημονικά επιχειρήματα και την επαναφορά της φρικιαστικής χυδαιότητας του «κρεματόριου», αναιρώντας την προηγούμενη θετική ψήφο τους, στην κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Η δικαιολογία μάλιστα που δίνουν, για την ομόφωνη συγκατάθεση που είχαν δώσει στο εν λόγω έργο, είναι αν μη τι άλλο ¨συγκλονιστική¨ και απολαυστική:

«Μία σειρά από ατυχείς συγκυρίες,  (π.χ. Ο Ερμής ήταν ανάδρομος και η Σελήνη σκοτεινή) συνέτειναν στο να μη μελετηθεί επαρκώς, το θέμα από την Παράταξή μας (δεν το είχαμε και στα S.O.S, για να το προσέξουμε ιδιαίτερα) και να προκύψει τότε αυτή η θέση»! (Δεν την λέμε, ντρεπόμαστε τώρα γι’ αυτήν).

Βέβαια, δεν μας ενημερώνουν, ποιες ήταν πραγματικά αυτές… οι ατυχείς συγκυρίες: Η γενική προχειρότητα που χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις ορισμένων, η ουσιαστική αδιαφορία για τα τοπικά ζητήματα ή οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις τρίτων προσώπων;
   
Όποιες και να ήταν αυτές οι «ατυχείς συγκυρίες», οι δημότες μας θα πρέπει να νιώθουν μεγάλη ανακούφιση, για το γεγονός ότι δεν βρίσκεται η «Ανθρώπινη Πόλη- Λύσεις Ζωής» στη Διοίκηση του Δήμου μας και δεν έχουν κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους, την ευθύνη για την πορεία του, στις σημερινές, εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες! 

Σκεφθείτε, άνθρωποι που τους διακρίνει τέτοια έλλειψη υπευθυνότητας και σοβαρότητας, στην μελέτη και αντιμετώπιση των θεμάτων και που λειτουργούν με ακραίο λαϊκισμό και τυχοδιωκτισμό, να έπρεπε να λύνουν καθημερινά, τα δεκάδες κρίσιμα προβλήματα του Δήμου Μαρκοπούλου!!

Εάν για ένα δευτερεύον θέμα, όπως το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών, αλλάζουν τη θέση τους με τέτοια ευκολία και με τόσο αστείες δικαιολογίες, σκεφτείτε τι προτίθενται να πράξουν, για πιο ουσιαστικά ζητήματα, όπως η Αποχέτευση!

Να θυμίσουμε βέβαια, ότι και στο ζήτημα αυτό, οι συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, άλλα έλεγαν στις εισηγήσεις τους και άλλα τελικά ψήφιζαν. Εξαίρεση, δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο επικεφαλής της παράταξής τους, ο οποίος, δυσκολευόμενος να καταλάβει τη στάση συγκεκριμένου Δημοτικού Συμβούλου, έφτασε στο σημείο να τον ρωτάει, «Τελικά, δεν θα ψηφίσεις για την Αποχέτευση;»!

Φαίνεται, πως η έλλειψη αρχών, οι τραγελαφικές παλινωδίες, η ανευθυνότητα και οι ανοησίες, δεν είναι προνόμιο μόνο των υπουργών, που ξέχασαν να διαβάσουν το Μνημόνιο…..

Η επαναφορά του ζητήματος της δήθεν μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης των Μεσογείων, από τη λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, με ανύπαρκτα επιστημονικά στοιχεία και μάλιστα από τους πολιτικούς επιγόνους εκείνων,που αδιαφορούσαν παντελώς για την τεράστια περιβαλλοντική μόλυνση που προκαλούσε η παράνομη λατόμευση ή η ασύδοτη λειτουργία του Ιπποδρόμου, προκαλεί γέλιο!
Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι η συλλογική μνήμη των συμπολιτών μας δεν είναι, ούτε τόσο μικρή, ούτε τόσο σύντομη!

Επίσης, τα στελέχη της ¨Ανθρώπινης Πόλης – Λύσεις Ζωής¨ που ζήτησαν εγγράφως την διενέργεια έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα, την αναίρεση της απόφασης για την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, προφανώς δεν έχουν καν διαβάσει τον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Για αυτό, θα πρέπει να αναζητήσουν την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, η οποία σίγουρα δεν απαιτεί αίτηση και υπογραφή, δύο (2) μόνο, όπως αρχικά κατετέθησαν, ούτε οκτώ (8) Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής τους, όπως συμπληρώθηκαν, αλλά εννέα (9) συνολικά υπογραφές, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου!

Ενημερώνουμε όμως κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η Δημοτική Αρχή, αναλαμβάνει  ήδη πρωτοβουλία, για τη διοργάνωση για το συγκεκριμένο θέμα, Ανοιχτής Συγκέντρωσης Ενημέρωσης  και Διαβούλευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις αρχές Μαρτίου!

Εκεί όλοι μας θα έχουμε την δυνατότητα δημόσιας ανταλλαγής, νηφάλιων και επιστημονικών επιχειρημάτων, χωρίς ιδεοληψίες και μεσαιωνικούς φανατισμούς, που ούτως ή άλλως, δεν έχουν καμία θέση, σε μια σύγχρονη και δημοκρατική κοινωνία.

Σε αυτή τη Συγκέντρωση, η κάθε άποψη θα πρέπει να κατατεθεί υπεύθυνα, επώνυμα και κυρίως με επιστημονικά ελεγμένα στοιχεία!

 Κλείνοντας να τονίσουμε, ότι στην παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής», υπάρχουν και συγκεκριμένα ικανά στελέχη, που διαθέτουν το θάρρος της γνώμης τους. Είναι η στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί είναι κρίμα, η Μείζων Αντιπολίτευση ενός σημαντικού Δήμου των Μεσογείων, να δίνει την εικόνα  «Παιδικής Χαράς» για μεγάλους, χωρίς τη στοιχειώδη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις! 


Υ.Γ.   ΕΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ:

Ως Διοίκηση του Δήμου Μαρκοπούλου, παρατηρήσαμε σαφώς, σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις (Αποχέτευση, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών) την παράταξη της «Ανθρώπινης Πόλης – Λύσεις Ζωής», να διχάζεται από περίεργες, εξωθεσμικές και εξωπαραταξιακές παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα, εμφανώς και δημοσίως, να γίνεται προσπάθεια υπονόμευσης και δημιουργίας προβλημάτων, στην ομαλή λειτουργία της.

Τελικά, αυτό συμβαίνει, επειδή ορισμένοι θέλουν από τώρα, να προωθήσουν τον ή την εκλεκτό/ή τους, ως υποψήφιο/α Δήμαρχο, η απλώς γιατί θέλουν γενικώς, να κάνουν …κουμάντο και ας μην είναι εκλεγμένοι;

Όποια και αν είναι η αιτία, αυτές οι πρακτικές ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, δεν τιμούν τις δημοκρατικές διαδικασίες και το σημαντικότερο είναι, ότι υποβαθμίζουν τον χρήσιμο, θεσμικό ρόλο της Μείζονος Αντιπολίτευσης, βλάπτοντας τον τόπο μας!