22/02/2012

Θέατρο: ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ


Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ, παρουσιάζει το έργο:
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ
Ανατρεπτική μουσική σάτιρα για τον μύθο + την ιστορία, την αλήθεια + το ψέμα!

Κείμενο - Στίχοι - Σκηνοθεσία: Σπύρος Κολιαβασίλης, Σκηνικά - Κοστούμια: Ράνια Αντύπα, Μουσική - τραγούδια: Γιάννης Κ. Ιωάννου

Παίζουν αλφαβητικά
Στάθης Αναστασίου, Σπύρος Κολιαβασίλης, Βίκυ Κολτσίδα, Μαριέττα Λούμπα, Θανάσης Τσόδουλος, Νάνσυ Χτυσικοπούλου

Το ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ είναι μία σάτιρα που σκοπό της έχει να ανατρέψει κάθε βεβαιωμένη αλήθεια και κάθε βεβαιωμένο ψέμα! Έχοντας ως άξονες τον χρόνο, την εκδίκηση, τον εγωισμό, την εξουσία, πραγματεύεται τα ανθρώπινα πάθη.
Τι είναι αυτό που ζούμε; Ποια η σχέση μας με το παρελθόν; Και πόσο εύκολη είναι η επιβίωση στις μέρες μας; Όλα φαίνονται να καταρρέουν όταν ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του σε όσα πίστεψε. Έτσι θα οδηγηθεί σε μια νέα κατάσταση, σε ένα νέο status quo κάτω από την πίεση της κοροϊδίας και της γελοιότητας των καιρών.

Στο έργο παρουσιάζονται ήρωες - σύμβολα των παραμυθιών και της ιστορίας: ο Νέρωνας, ο Χίτλερ, ο Λύκος, η Κοκκινοσκουφίτσα, η Γκρέτελ και η Χιονάτη.

Ερωτήματα που θέτει το έργο:
Ο Νέρωνας έκαψε ή όχι τη Ρώμη;
Ο Χίτλερ διέπραξε εγκλήματα για την ανθρωπότητα;
Ο Λύκος είναι πράγματι κακός;
Η Κοκκινοσκουφίτσα όντως απειλήθηκε;  
Η Γκρέτελ όντως είναι ένα καλοκάγαθο κορίτσι;
Η Χιονάτη έχει πράγματι σχέση με το γνωστό παραμύθι;
Οι κακοί είναι πράγματι κακοί; Η ιστορία μας λέει την αλήθεια; Και οι καλοί κάτω από ποιες συνθήκες έφτιαξαν το καλό τους όνομα;

Θεατής μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς που εξαπατήθηκε, απαξιώθηκε, πληγώθηκε ή εκδικήθηκε για όσα διαστρεβλωτικά του καταλόγισαν!

Πρεμιέρα: 03.03.12 - 21.15
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο 21.15 + Κυριακή 19.15      μέχρι Κυριακή των Βαΐων.

Γενική είσοδος: 14€  Μαθητικό φοιτητικό: 10€
Διάρκεια παράστασης 80 λεπτά

Κατάλληλο άνω των 13

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ
Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ ιδρύθηκε το 1996 στο Μαρκόπουλο Αττικής. Έχει στο ενεργητικό του 40 και πλέον θεατρικά έργα. Εκτός της Κεντρικής Σκηνής λειτουργεί και Παιδική Σκηνή η οποία έχει παρουσιάσει 12 έργα για παιδιά. Στους κόλπους του έχει δημιουργήσει 7 θεατρικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες.
Κάθε δύο χρόνια διοργανώνει τις Θερινές Διαδρομές: εκδηλώσεις σε χώρους σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, υπό την αιγίδα της UNESCO.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα των Περιάκτων (www.periaktoi.gr).