03/02/2012

Διαδικασία Απογραφής δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων από τα Κ.Ε.Π.

Η  απογραφή των δικαιούχων των οποίων το επώνυμο ξεκινά :

Από  Α έως  Ι, θα γίνει από 01-02-2012 μέχρι 15-02-2012

Από  Κ έως Ο, θα γίνει από 15-02-2012 μέχρι 29-02-2012

Από Π έως Ω, θα γίνει από 01-03-2012 μέχρι 16-03-2012

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

1)      Αστυνομική ταυτότητα για Έλληνες πολίτες, ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς για τους ομογενείς, διαβατήριο σε ισχύ για τους πολίτες κρατών –μελών της Ε.Ε., διαβατήριο και άδεια διαμονής για τους αλλοδαπούς.
2)      Επίσημο έγγραφο στο οποίο να αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του δικαιούχου του επιδόματος (π.χ. Εκκαθαριστικό εφορίας, βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ., παραστατικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης).
3)      Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός Α.Μ.Κ.Α.
4)      Επίδειξη της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου λογαριασμού πληρωμών τραπέζης ή ΕΛΤΑ όπου θα αναγράφεται ο αριθμός ΙΒΑΝ (πρώτο όνομα στον λογαριασμό πρέπει να είναι το όνομα του δικαιούχου).
5)      Αναγνωριστική απόφαση (Δήμου, Περιφέρειας, Νομαρχίας) σχετικά με την χορήγηση του επιδόματος. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν την έχει στην κατοχή του, να απευθυνθεί στον φορέα από όπου του χορηγείται το επίδομα, προκειμένου να λάβει επικυρωμένο αντίγραφο της ή ανάλογη βεβαίωση.
6)      Απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής του επιδόματος μέσω ΕΛΤΑ, η οποία εκδόθηκε μέσα στο 2011.
7)      Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ, ο εκπρόσωπος του θα επιδείξει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο (τελευταίου εξαμήνου), ή εξουσιοδότηση με θεωρημένο γνήσιο υπογραφής (των τελευταίων 30 ημερών) ή απόφαση δικαστηρίου (επίτροπος ή δικαστικός συμπαραστάτης). Προκειμένου για ανήλικο, η καταγραφή θα γίνει από έναν από τους γονείς του με επίδειξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης του.

Επισήμανση :
Η απογραφή αφορά τα επιδόματα μόνο από την πρόνοια, όχι αυτά που δίνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.