29/02/2012

Τρίτη πανηγυρική δικαίωση της Δημοτικής Αρχής για την πρόσληψη των τριάντα πέντε (35) Συμβασιούχων εργαζομένων!

Για τρίτη φορά, δικαιώθηκε η Δημοτική Αρχή, για την πρόσληψη των τριάντα πέντε (35) Συμβασιούχων εργαζομένων, στο Δήμο Μαρκοπούλου.
Μετά τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ, αλλά και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, εκδόθηκε και νέα απορριπτική απόφαση, επί της προσφυγής της «Δύναμης Ελπίδας», από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή του Άρθρου 152, του Ν.3463/2006, στην οποία προεδρεύει ανώτατος Δικαστικός, μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.     

Και στις τρεις (3) αποφάσεις, διατυπώνεται ξεκάθαρα, ότι οι προσλήψεις των Συμβασιούχων ήταν απόλυτα σύννομες, καθώς ακολουθήθηκαν αυστηρά οι προβλεπόμενες διατάξεις. Οι δε λόγοι που επικαλέστηκε η «Δύναμη Ελπίδας», κρίνονται αβάσιμοι!      

Για άλλη μια φορά λοιπόν, ηττήθηκαν οι διαρκείς και σκανδαλοθηρικές προσπάθειες του κ. Αδάμου και της «Δύναμης Ελπίδας», να εμπλέξουν σε περιπέτειες τη Δημοτική Αρχή, αλλά και να υπονομεύσουν τη λειτουργία του Δήμου Μαρκοπούλου, για ψηφοθηρικούς λόγους,  με μια αστήρικτη προσφυγή, κατά της νομιμότητας των εν λόγω προσλήψεων!

Για άλλη μια φορά κατέπεσε στο κενό, η επιχείρηση απαξίωσης του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, αλλά και της μισθωτής εργασίας στο σύνολο της, από τα στελέχη της «Δύναμης Ελπίδας».

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που τα μέλη της εν λόγω Δημοτικής Παράταξης προσπάθησαν να επωφεληθούν, μιας επικίνδυνης και κατάφωρα ρατσιστικής επίθεσης διάφορων κύκλων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κατά των δημοτικών υπαλλήλων.

Οι «εντεταλμένοι» δημοσιογράφοι μίλησαν για άχρηστους υπαλλήλους, ο κ. Αδάμος μίλησε για «βολεμένους» και παράνομες προσλήψεις, αναφερόμενος μάλιστα σε υπαλλήλους, που προσεληφθήσαν για να συνδράμουν κυρίως, στην καθαριότητα του Πόρτο Ράφτη!

Και όλα αυτά, τη στιγμή, που είναι οι ίδιοι, οι οποίοι ζητούν από τους άνεργους συμπολίτες μας, να τους καλέσουν …στα προσωπικά τους τηλέφωνα, εκμεταλλευόμενοι πολιτικά και τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου κας Αγγελικής Τεμπονέρα, η οποία είναι Διευθύντρια, στον τοπικό ΟΑΕΔ.  

Κανείς φυσικά δεν αγνοεί τις υπαρκτές ευθύνες διοικητικών στελεχών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Διοίκηση. Η σημερινή Δημοτική Αρχή, είναι ίσως η πρώτη στην ιστορία του Δήμου, που έχει αντιμετωπίσει με αυστηρότητα, κρούσματα κακοδιαχείρισης και αναλγησίας!

Υπάρχει όμως μεγάλη απόσταση, από το αίτημα για εκσυγχρονισμό και δικαιοσύνη, μέχρι τη δυσφήμηση μιας ολόκληρης τάξης εργαζομένων, κάτι το οποίο διαρκώς επιχειρεί η «Δύναμη Ελπίδας»!

Όπως επίσης, υπάρχει μεγάλη απόσταση, από την παρατήρηση, ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού δεν έλαβε, λόγω του καλοκαιριού, τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα, μέχρι την προσπάθεια απόλυσης υπάλληλων, που προσελήφθησαν απολύτως νόμιμα!             

Για την ιστορία, πέραν της μεγάλης αναστάτωσης και έντασης που δημιούργησε στις υπηρεσίες του Δήμου Μαρκοπούλου, η εν λόγω Προσφυγή, δαπανήθηκε και ένα ποσό της τάξης των δυόμισυ χιλιάδων (2.500) Ευρώ, για τη νομική υποστήριξη του Δήμου μας.

Εάν τα μέλη της «Δύναμη Ελπίδας», διαθέτουν στοιχειώδη πολιτική ευθιξία, θα πρέπει να βρουν τον τρόπο, να επιστρέψουν αμέσως αυτά τα χρήματα, σε έναν Δήμο που δεν περισσεύει ούτε ένα Ευρώ, γιατί δυστυχώς, σε αντίθεση με τη δικαστηριακή πρακτική, ο Κώδικας της Αυτοδιοίκησης, δεν προβλέπει την κάλυψη των δικαστικών εξόδων, από τον ηττημένο διάδικο, όπως μάλλον θα έπρεπε! 

Περιμένουμε λοιπόν, αφού έχασαν παταγωδώς δύο φορές τις σχετικές προσφυγές, να βρουν το πολιτικό φιλότιμο που χρειάζεται και να επιστρέψουν 2.500 Ευρώ στα ταμεία του Δήμου μας, ζητώντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο ¨ΣΥΓΝΩΜΗ¨, απ’ τους τριάντα πέντε (35) Συμβασιούχους, που τόσο καιρό, άδικα και με ψέματα, διέσυραν και κατασυκοφάντησαν!