10/02/2012

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012


Η Δημοτική Αρχή, καλεί όλους του ενδιαφερόμενους δημότες, την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, στις 8 το βράδυ, στο ειδικό μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα εξετάσει το ζήτημα της κατασκευής και λειτουργίας, του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Για τη διενέργεια του εν λόγω Δημοτικού Συμβουλίου, είχαμε ήδη δεσμευτεί σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν εκφραστούν αντιρρήσεις, αλλά και η απροσδόκητη αλλαγή στάσης, ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης!

Επίσης, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, προτείνεται ως νέος χώρος κατασκευής του Αποτεφρωτηρίου, η περιοχή πλησίον του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙ.ΠΑ.) Μαρκοπούλου, στα σύνορα με την πόλη των Καλυβίων (πίσω από το υποκατάστημα «Παπαπολίτης»), η οποία και πληρεί τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις, του άρθρου 2 του Νόμου 3448/06.

Η απόφαση για τη νέα χωροθέτηση, έγινε μετά από σοβαρή μελέτη των ενστάσεων που προέρχονται από το σώμα των πιστών, που δεν επιθυμούν τη γειτνίαση του Αποτεφρωτηρίου με το Δημοτικό Κοιμητήριο, καθώς θεωρούν, ότι έτσι εξισώνεται η αποτέφρωση με τη Χριστιανική ταφή. Όπως δηλώσαμε, στην πρώτη μας κιόλας ανακοίνωση για το ζήτημα, μια τέτοια εξίσωση, που θα μπορούσε να εκληφθεί από κάποιους, ότι ισοδυναμεί με υποτίμηση της σημασίας της Χριστιανικής ταφής, δεν είναι ούτε πρόθεση, ούτε πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής.

Εξίσου σοβαρές είναι και οι ενστάσεις συμπολιτών μας, που κατέχουν σημαντικές παραγωγικές μονάδες πλησίον της εισόδου της πόλης του Μαρκοπούλου, οι οποίοι και θεωρούν, ότι ενδέχεται να πληγούν, από μία τυχαία συναισθηματική ταύτιση των προϊόντων τους με το εν λόγω έργο.

Ευελπιστούμε, ότι η συζήτηση θα γίνει στην βάση ουσιαστικών επιστημονικών επιχειρημάτων και από συμπολίτες μας που διαθέτουν τον ανάλογο πολιτικό πολιτισμό και όχι σε κλίμα φανατισμού, προερχόμενο από ακραίους κύκλους!

Είναι για όλους μας ένα στοίχημα, αφού η εν λόγω συνεδρίαση, αλλά και το αποτέλεσμα της επικείμενης ψηφοφορίας, θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον όλης της χώρας και φυσικά των μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.