20/01/2012

Ο τυχοδιωκτισμός της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ελπίδας»: «Αλλάζουμε όποια θέση και άποψή μας θέλετε, αρκεί να μας ψηφίσετε»!


Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο οπορτουνισμός της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» εξέπληξε ακόμα και τους πλέον υποψιασμένους, με την απίστευτη χθεσινή «κωλοτούμπα» τους, (σε ανακοίνωσή τους), για το θέμα του Αποτεφρωτηρίου!

Σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν υπερψηφίσει, αλλά και υπερθεματίσει για την κατασκευή και λειτουργία του Αποτεφρωτηρίου, σε εφαπτόμενο του Κοιμητηρίου οικόπεδο, το οποίο και πληροί όλες τις προϋποθέσεις και άρα, είναι ίσως, το μόνο κατάλληλο για το συγκεκριμένο έργο στην περιοχή των Μεσογείων.

Σήμερα έρχονται, χωρίς καμία ντροπή, να συνταχθούν με καταφανέστατα υποκινούμενους κύκλους, που με πρόσχημα τη δήθεν προστασία του Περιβάλλοντος και την κυκλοφοριακή επιβάρυνση, ζητούν την απόσυρση την απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου!

Επαναλαμβάνουμε τα ήδη διατυπωμένα, τόσο κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και σε αρκετά δελτία τύπου και επιστολές προς τους δημότες: Το εβδομήντα τοις εκατό (70%) του κόστους κατασκευής ενός Αποτεφρωτηρίου Νεκρών, αφορά στην εγκατάσταση φίλτρων και ειδικών χώρων για τον απόλυτο περιορισμό της έκλυσης επικίνδυνων αερίων. Η νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή και δεν χωρά παρεκκλίσεις.

Επίσης, εκ των όρων που έχει θέσει ο Δήμος Μαρκοπούλου, είναι η μόνιμη παρακολούθηση του έργου, με τη φυσική παρουσία εξειδικευμένου Μηχανικού-Τεχνικού Συμβούλου του Δήμου Μαρκοπούλου, κατά τη μελέτη εφαρμογής, την κατασκευή και τη λειτουργία του, για να εξασφαλιστεί η προστασία του Περιβάλλοντος της περιοχής.

Έχουμε ακόμη ζητήσει, με επιστολή μας προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στοιχεία και διευκρινήσεις, που αφορούν στις τεχνικές προδιαγραφές, αλλά και την ίδια τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία Αποτεφρωτηρίων, οι οποίες θα πείσουν κάθε καλόπιστο συνομιλητή.    

Με τη γνωστή «λογική», ότι η περιβαλλοντική νομοθεσία «δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα», τότε κανένα έργο υποδομής, όπως και η Αποχέτευση για παράδειγμα, δεν θα έπρεπε να προχωρήσει!

Όποιος θεωρεί, ότι δεν είναι ικανός να αγωνιστεί για την προστασία του Περιβάλλοντος και την εφαρμογή των Νόμων, όπως κάναμε εμείς στο παρελθόν, ενάντια σε γνωστές παράνομες δραστηριότητες, δεν θα πρέπει να μετέχει στα κοινά και να ζητεί την ψήφο των πολιτών!

Το κρίσιμο ερώτημα είναι όμως ένα: Πόσο υπεύθυνα λειτουργούν, όταν κομπάζουν διαρκώς, ότι διαθέτουν… ειδικούς μηχανικούς, που μελετούν όλα τα ζητήματα διεξοδικά και τα «ανακαλύπτουν» ξαφνικά σήμερα, δύο μήνες μετά τη συζήτηση του θέματος; Τι είδους ανάγνωση έκαναν στην εισηγητική έκθεση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα; Δεν γνωρίζουν, ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έπεται της χωροθέτησης του Αποτεφρωτηρίου, για την οποία αναμένουμε συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα;     

Οι έντιμοι και δημοκρατικοί ψηφοφόροι της «Δύναμης Ελπίδας», δεν θα πρέπει να έχουν πλέον αυταπάτες για την ανεπάρκεια και την πλήρη αφερεγγυότητα της ηγετικής ομάδας, της εν λόγω παράταξης.

Επειδή ο κατήφορός τους δεν έχει όρια, να υποθέσουμε, ότι για την εξασφάλιση ελάχιστων ψήφων φανατικών, σύντομα θα καμαρώσουμε τον κύριο Αδάμο και την παρέα του, σε μια… ολονυχτία, κρατώντας εξαπτέρυγα, έξω από το κελί του ηγούμενου Εφραίμ! Όλο και μερικά… «ψηφαλάκια», από κάποιο μετόχι, θα… «τσιμπήσουν»!