19/01/2012

Θετικά σχόλια για τη Δημοτική Αρχή στην εφημερίδα «Επταήμερο Ανατολικής Αττικής»


Τα θετικά σχόλια της συντάκτριας του «Επταημέρου Ανατολικής Αττικής», Αγγελικής Ραγκούση, η οποία επιχείρησε, στο φύλλο της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, μια πρώτη αξιολόγηση όλων των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής,  εισέπραξε η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης. 

Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα έντυπο, το οποίο δεν εδράζεται στην ευρύτερη περιοχή του Μαρκοπούλου και το οποίο είναι γνωστό για την ανεξάρτητη στάση του, κάτι που φυσικά του έχει στοιχίσει σε πόρους, με αποτέλεσμα να αγωνίζεται για την επιβίωσή του, ενισχύει την αντικειμενικότητα του εν λόγω άρθρου!
Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρεται στην απόφαση του Δήμου Μαρκοπούλου, να προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο από ορκωτούς λογιστές, του χρέους προηγούμενων διοικήσεων, ύψους δεκαοκτώ εκατομμυρίων (18.000.000) Ευρώ και να στείλει το πόρισμα, στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.). 
Γίνεται ακόμα λόγος, για την κοινωνική πολιτική του Δήμου μας, στα πλαίσια της οποίας ιδρύσαμε το ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, και μειώσαμε τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά και την τιμή του εισιτηρίου στην Πλαζ Αυλακίου, παρά το δυσβάσταχτο χρέος!  
Τέλος, υπάρχει αναφορά και στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, να διεκδικήσει, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τα ανείσπρακτα λατομικά τέλη και στην απόφαση για την κατασκευή του Αποτεφρωτηρίου Νεκρών και Οστών, παρά το πολιτικό κόστος!
Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το οκτώ ζητήματα, για τα οποία απονέμονται τα εύσημα της εφημερίδας, τα δύο (συγκεκριμένα, η αποστολή του πορίσματος των ορκωτών στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και το Αποτεφρωτήριο), αφορούν αποφάσεις, που είχαν, με μικρές διαφοροποιήσεις, και τη στήριξη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.