18/01/2012

Επείγον: Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την εκτός Σχεδίου Δόμηση


Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά την εκτός σχεδίου δόμηση και φέρει τον τίτλο «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης», θα συζητηθεί, προ ημερησίας διάταξης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί, αύριο Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 20:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιατρού Μαρίας Γιάννη – Πίντζου» του Δημαρχείου Μαρκοπούλου.

Το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, που βρίσκεται στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης, με πρόσχημα την προστασία των χρήσεων γης και του περιβάλλοντος,  ουσιαστικά καθιστά αδύνατη την εκτός σχεδίου δόμηση στην Ανατολική Αττική, οδηγώντας σε πλήρη απαξίωση χιλιάδες περιουσίες συμπολιτών μας, αλλά και σε νέα γενιά αυθαιρέτων!

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι είναι απαράδεκτο να επιχειρείται η ρύθμιση ενός τόσο σημαντικού θέματος, με ένα Προεδρικό Διάταγμα και να μην τίθεται προς συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ενημερώνουμε, ότι το ζήτημα μας γνωστοποιήθηκε, όταν ένας σημαντικός αριθμός Βουλευτών, ζήτησε πριν από μερικές ημέρες, με επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Νίκο Σηφουνάκη, την απόσυρσή του, για τους λόγους που προαναφέραμε.

Είναι προφανές, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, για την απόσυρση των εν λόγω απαγορευτικών διατάξεων και την προστασία των συμφερόντων του μέσου πολίτη!