18/01/2012

Πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» στον Δήμο Μαρκοπούλου


Έπειτα από πρόταση του Δήμου Μαρκοπούλου προς την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης, εγκρίθηκαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, πέντε (5) αθλητικά προγράμματα είκοσι (20) τμημάτων, στην κατηγορία «Αθλητισμός για Όλους».

Συγκεκριμένα, το έτος 2012, θα λειτουργήσουν στον Δήμο μας, τα ακόλουθα προγράμματα:

  • «Αθλητισμός και Γυναίκα», πέντε (5) τμήματα.
  • «Αθλητισμός και Τρίτη Ηλικία», τρία (3) τμήματα.
  • «Αθλητισμός και Προσχολική Ηλικία», δύο (2) τμήματα.
  • «Αθλητισμός και Παιδί», έξι (6) τμήματα.
  • «Αθλητισμός και Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες», τέσσερα (4) τμήματα.

Σε μερικές ημέρες, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι δημότες θα ενημερωθούν, για τις προϋποθέσεις και τον τρόπο εγγραφής στα αντίστοιχα τμήματα.      

Επίσης, για πρώτη φορά, ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό, με τη διοργάνωση Διεθνούς Εκδήλωσης (Meeting) Τριάθλου, η οποία, όπως και πέρυσι, θα λάβει χώρα, στην περιοχή της Χαμολιάς και θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες   

Το συγκεκριμένο αγώνισμα είναι δημοφιλές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με φανατικούς φίλους και οπαδούς. Η αναγνώρισή αυτής της Διοργάνωσης από την Ειδική Γραμματεία Αθλητισμού και η ένταξή της στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό, θα είναι μια σημαντική ευκαιρία προβολής του Δήμου μας και ειδικότερα της Βραυρώνας και του Πόρτο Ράφτη! 

Ο «φάκελος» του Δήμου Μαρκοπούλου, για τη διοργάνωση της Διεθνούς Εκδήλωσης Τριάθλου στη Χαμολιά, ήταν ανάμεσα στους πενήντα (50) που εγκρίθηκαν, σε σύνολο εκατόν ογδόντα (180) προτάσεων!   

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε την πεποίθηση της Δημοτικής Αρχής, ότι η μόνη ίσως ενδεδειγμένη απάντηση στη γενικευμένη κρίση αξιών που βιώνει ο τόπος μας, είναι οι δράσεις συλλογικού χαρακτήρα, που επιχειρούν να αναδείξουν τη σημασία της μαζικής συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, στον εθελοντισμό, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην ψυχαγωγία!

Η δημιουργία του ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς και η «στροφή» σε ανοικτές εκδηλώσεις, όπως οι θερινές «Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις», που είχαν σαν στόχο την ανάδειξη των δημόσιων χώρων και την «επιστροφή» των πολιτών σ’ αυτούς, πηγάζουν από αυτή μας τη στάση και δέσμευση.      

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και την υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις!