11/01/2012

Διευκρινήσεις σχετικά με το μισθολογικό κόστος στον Προϋπολογισμό του έτους 2012 του Δήμου Μαρκοπούλου


Καθώς το σύνολο της χώρας βρίσκεται σε αναβρασμό, λόγω της ανεργίας και της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, μια ανακριβής είδηση, εύκολα μετατρέπεται σε παγιωμένη φήμη, που δηλητηριάζει την καθημερινότητά μας!


Ίσως κάτι τέτοιο είχαν κατά νου, ο κ. Αδάμος και οι συνεργάτες του στη «Δύναμη Ελπίδας», όταν διέσπειραν (με την γνωστή πλέον επιπολαιότητα) την ψευδή είδηση, ότι το μισθολογικό κόστος του Δήμου Μαρκοπούλου για το έτος 2012, παρουσιάζει… αύξηση κατά 23%!

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι το κόστος για τη μισθοδοσία των Δημοτικών Υπαλλήλων για το 2012 είναι μειωμένο κατά 4,65% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011! Συγκεκριμένα, το 2011 προϋπολογίσθηκαν πέντε εκατομμύρια είκοσι δύο χιλιάδες τριακόσια τριάντα ένα και πενήντα ένα (5.022.331,51) Ευρώ, ενώ για το 2012, τέσσερα εκατομμύρια εφτακόσιες ογδόντα οχτώ χιλιάδες εξακόσια ενενήντα μία και είκοσι εφτά (4.788.691,27) Ευρώ. Και στα δύο νούμερα δεν υπολογίζεται το μισθολογικό κόστος των υπαλλήλων της Πολεοδομίας, που από το 2012 επιβαρύνει τους Δήμους της χώρας.   

Η μείωση θα ήταν μεγαλύτερη, εάν δεν προϋπολογίζαμε, για πρώτη ίσως φορά, τη μισθοδοσία των υπαλλήλων με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, σε  δωδεκάμηνη και όχι σε οκτάμηνη βάση, όπως γίνονταν στο παρελθόν. Καθώς γνωρίζουμε τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας, θεωρούμε ότι συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, θα αντικατασταθούν με νέες, για να καλύψουν τους υπόλοιπους τέσσερις (4) μήνες του έτους, σε κρίσιμους τομείς, όπως η Καθαριότητα. Στις περιπτώσεις που  η Κεντρική Διοίκηση δεν εγκρίνει νέες συμβάσεις, το μισθολογικό κόστος θα αναμορφωθεί προς τα κάτω! Το ίδιο συνέβη και το 2011, καθώς το τελικό κόστος μισθοδοσίας διαμορφώθηκε στα τέσσερα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες οχτακόσια είκοσι τρία και εβδομήντα (4.500.823,70) Ευρώ, μειωμένο δηλαδή κατά μισό εκατομμύριο (500.000) Ευρώ, σε σχέση με ό,τι είχε αρχικώς προϋπολογισθεί!                

Πάντως οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι τα στοιχεία είναι αυτά που αναφέρουμε και είναι διαθέσιμα σε όποιον επιθυμεί να τα μελετήσει και όχι να τα διαστρεβλώσει, όπως τον βολεύει!