16/12/2011

«ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ»: ΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου παρουσιάζουν το Μαγικό Κουτί τους
Σε μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου «Μαρίας Γιάννη-Πίντζου», ειδική εκδήλωση βράβευσης για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, όπου παρουσιάστηκαν οι συμμετοχές στο Σχολικό Διαγωνισμό Προσφοράς και Αγάπης «Μαγικό Κουτί».

Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Δήμο Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με τα σχολεία και το εκπαιδευτικό προσωπικό, για να προβάλλει και να υποστηρίξει την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Οι μαθητές κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν το δικό τους «Μαγικό Κουτί» Προσφοράς και Αγάπης, αφού ό,τι μοιράζεται, με ένα μαγικό τρόπο, γίνεται πολύ, γεμίζοντάς το παράλληλα, με ό,τι θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο, σε όσους έχουν ανάγκη.

Οι συμμετοχές των παιδιών ήταν συγκινητικές, τόσο σε αριθμό, όσο και σε δημιουργικότητα, καθιστώντας το έργο της τελικής επιλογής πραγματικά δύσκολο.

Νικητές ανακηρύχτηκαν τα νήπια του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πόρτο Ράφτη (1ο Βραβείο) και το 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη (2ο Βραβείο), με την κοινή συμμετοχή των μαθητριών: Γκαβασιάδη Μαίρυλη (Γ2), Κουτρούλη Κατερίνα (Γ3), Πολυχρονίδη Ιωάννα-Μαρία και Τερλεμέ Νεφέλη (Γ4).

Τη βράβευση πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Κιμπιζή. Το δώρο έκπληξη, μια ολόκληρη ημέρα ξεγνοιασιάς και ατέλειωτου παιχνιδιού στο Allou Fun Park (ημερήσιο πάσο), απονεμήθηκε τελικά στον δεύτερο (!), στα συμμετέχοντα τμήματα του 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, αφού υπήρχε ηλικιακό κώλυμα χρήσης του από νήπια. Ωστόσο, υπήρξε η δέσμευση από πλευράς του Δήμου, σε συνεργασία με τους υπευθύνους του Παιδικού Σταθμού Πόρτο Ράφτη, για την άμεση εξεύρεση ενός νέου κατάλληλου δώρου.

Σε μια συμβολική κίνηση, οι μαθητές στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με τις ευχητήριες κάρτες και τα στολίδια, που ετοίμασαν για την εκδήλωση και πρόσφεραν τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε πλημμυρισμένη με παιδικά χαμόγελα και την κοινή διαπίστωση, για την ανάγκη θεσμοθέτησης του Διαγωνισμού Προσφοράς και Αγάπης και διοργάνωσής του, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.

Οι παρευρισκόμενοι, ανανέωσαν το ραντεβού τους, για το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ., στα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου!

1ο Βραβείο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πόρτο Ράφτη


2ο Βραβείο 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου (Πόρτο Ράφτη)
Bράβευση 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου (Πόρτο Ράφτη)

Τα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού παρουσιάζουν το δικό τους Μαγικό Κουτί Προσφοράς & Αγάπης

Τα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού σε στιγμιότυπο από την εκδήλωση με τον Δήμαρχο & την Αντιδήμαρχο