25/11/2011

Διεθνής αγώνας ντρεσάζ και τελικοί εμποδίων


Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των τελευταίων αγώνων της χρονιάς, των 64ων Πανελληνίων Αγώνων Ιππασίας, το πρόγραμμα αυτό το διήμερο, 26 και 27 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει διεθνείς αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας και τελικούς ανάπτυξης στην υπερπήδηση εμποδίων.

Ο διεθνής αγώνας, FEI World Dressage Challenge, θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιππασίας στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.  Η Ελλάδα ανήκει στο Γκρουπ 4, το οποίο περιλαμβάνει άλλες πέντε χώρες, τα Ηνωμένα Εμιράτα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Τουρκία και τη Μάλτα. Οι νικητές από κάθε χώρα θέτουν υποψηφιότητα για την τελική κατάταξη, η οποία ανακοινώνεται από τη ΔΟΙ, αφού ολοκληρωθούν όλοι οι αγώνες στις συγκεκριμένες χώρες. Θα γίνουν πέντε αγωνίσματα, το Preliminary, το Elementary, το Advanced, το Medium και το St George. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 10.00, ενώ τους ιππείς και τις αμαζόνες θα κρίνουν δύο Διεθνείς κριτές, η Joan McCartney από τον Καναδά και ο Slawomir Pietrzak από την Πολωνία. 

Επίσης το Σαββατοκύριακο θα αναδειχθούν οι Πολυνίκες και Κυπελλούχοι Ανάπτυξης Αττικής. Στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο στο Μαρούσι θα γίνουν ο τελικός αγώνας ανάπτυξης Βόρειας Αττικής το Σάββατο και η τελική ημερίδα την Κυριακή, ενώ μόνο το Σάββατο στον Αττικό Όμιλο Ιππασίας στο Κορωπί θα γίνει ο τελικός αναπτυξιακού κυπέλλου Νότιας Αττικής. Οι αγώνες στο Μαρούσι θα αρχίσουν το Σάββατο στις 9.30 και την Κυριακή στις 9.00, ενώ στο Κορωπί θα αρχίσουν στις 10.00. Οι αγώνες ανάπτυξης του διημέρου περιλαμβάνουν αγωνίσματα ύψους από 1.00μ. έως και 1.35μ. 

Από το Γραφείο Τύπου
Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας