14/10/2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι συνεχίζεται το Πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ εξέτασης Τεστ Παπανικολάου των γυναικών μεταξύ 25 και 65 ετών, στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου. Άμεσος στόχος του Προγράμματος είναι η αύξηση του αριθμού των γυναικών που εξετάζονται για τον παραπάνω καρκίνο, με μειωμένη πρόσβαση, λόγω γεωγραφικών, κοινωνικο-οικονομικών και άλλων φραγμών. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος του τραχήλου της μήτρας, αποτελεί μια αξιόπιστη, αποτελεσματική και διεθνώς αποδεκτή διαγνωστική διαδικασία.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες να επικοινωνούν άμεσα με το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, στα τηλέφωνο 2299-3-20500, 2299-3-20502 και 2299-3- 20540 (υπεύθυνες προγράμματος κ. Κοζικοπούλου Μαρία, Λουκά Ελένη και Γκανάτσιου Ειρήνη), προκειμένου να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για Τεστ Παπανικολάου.

Πριν προγραμματίσετε το ραντεβού σας, βεβαιωθείτε, ότι η ημερομηνία που επιθυμείτε να εξετασθείτε, απέχει ημερολογιακά τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν την έναρξη ή πέντε (5) ημέρες μετά το τέλος της εμμήνου ρύσεως. Επίσης, για το ραντεβού σας, θα χρειασθείτε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα αρχειοθετηθούν στο Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η διαχείριση των δεδομένων γίνεται με απόλυτο σεβασμό στη διαφύλαξη του απορρήτου. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε κατά την αρχειοθέτηση των στοιχείων σας, στην περίπτωση φυσιολογικών ευρημάτων, να μην καταγράφεται το ονοματεπώνυμο και η ημερομηνία γέννησής σας, παρακαλούμε να μας το δηλώσετε.

Να σημειωθεί, ότι το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου έχει επιλεγεί μεταξύ των Κέντρων Υγείας της χώρας, στα οποία θα υλοποιηθεί η πρώτη φάση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.