05/09/2011

Απάντηση στην παράταξη «Δύναμη Ελπίδας» για τις προσλήψεις στον Δήμο Μαρκοπούλου


Δεν μας εκπλήσσει η νέα επιχείρηση δυσφήμισης της Δημοτικής Αρχής από την παράταξη «Δύναμη Ελπίδας», σχετικά με τις προσλήψεις συμβασιούχων, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος, μας έχει συνηθίσει σε επιπόλαιες επιθέσεις λασπολογίας, χωρίς στοιχεία.

Ενημερώνουμε τους πολίτες, ότι για την πρόσληψη των τριανταπέντε (35) συμβασιούχων τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

  • Συγκεκριμένα, η προκήρυξη δημοσιεύθηκε σε δύο εφημερίδες εθνικής κυκλοφορίας. Δεν μας αφορά, εάν οι εφημερίδες που επιλέχθηκαν, δεν είναι της αρεσκείας του κ. Αδάμου και των συνοδοιπόρων του.  

  • Σε αντίθεση με ότι υποστηρίζεται, η ανάρτηση στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δημοτικού Μεγάρου, όπως άλλωστε και στην ιστοσελίδα «Διαύγεια», έγινε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες κείμενες διατάξεις. Το σύνολο των διαγωνιζομένων την εντόπισαν εκεί, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!

  • Στις ιστοσελίδες του Δήμου Μαρκοπούλου υπάρχει ευδιάκριτος ο σύνδεσμος «Διαύγεια», όπου και αναρτώνται όλες οι προκηρύξεις διαγωνισμών. Αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν και την ελάχιστη εξοικείωση με δημοτικές ιστοσελίδες!  

  • Η Δημοτική Αρχή δεν προέβη σε ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο, καθώς αυτές δεν την καλύπτουν νομικά. Υπενθυμίζουμε όμως, ότι αναφέραμε, σε τουλάχιστον πέντε (5) περιπτώσεις ανακοινώσεων με θέμα τα προβλήματα στην καθαριότητα του Δήμου, αλλά και αρκετές φορές στα Δημοτικά Συμβούλια που εξέταζαν το συγκεκριμένο θέμα, ότι έπεται διαγωνισμός εποχικών προσλήψεων, για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Μαρκοπούλου!

  • Η ημερομηνία ανάρτησης της προκήρυξης, ήταν όντως η 11η Αυγούστου 2011. Οι προσλήψεις εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 27 Ιουλίου 2011 και η κοινοποίηση στον Δήμο Μαρκοπούλου έγινε στις 5 Αυγούστου 2011. Εμείς προχωρήσαμε άμεσα στην διενέργεια του διαγωνισμού, για να μην καθυστερήσει ο προγραμματισμός του Σεπτεμβρίου. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα έπρεπε να… περιμένουμε τον κ. Αδάμο, να επιστρέψει από τις διακοπές του!

Όμως, οι φίλοι της «Δύναμης Ελπίδας» θα έπρεπε να είναι οι τελευταίοι που διαμαρτύρονται για ζητήματα διαφάνειας. Θυμίζουμε ότι η σύμβουλος της παράταξης κ. Αγγελική Τεμπονέρα είναι η Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Μαρκοπούλου. Με αυτή την ιδιότητα και χωρίς καμία αιδώ, προχώρησε σε επιλεκτική ενημέρωση από την ιστοσελίδα της παράταξής της, σχετικά με τα Επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης Ανέργων από το Υπουργείο Εργασίας. Στην εν λόγω ανακοίνωση, με ημερομηνία 14/07/2011, η παράταξή της καλεί τους ενδιαφερόμενους… να απευθυνθούν σε εκείνη (Διευθύντρια ΟΑΕΔ) προσωπικά! Αλήθεια, ποιες υπηρεσίες του Δήμου, ενημερώθηκαν για αυτή τη διαδικασία;

Τελικά, αναρωτιόμαστε, έχει το πολιτικό θράσος κάποιων ανθρώπων, τα όρια του;