27/09/2011

«ΜΑΓΕΨΕ» ΤΟ ΚΟΙΝΟ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ-ΦΡΑΓΚΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ


Γέμισαν την Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου εκατοντάδες κόσμου – υπολογίζονται περισσότεροι από χίλιοι (1000), την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011, οι οποίοι αποθέωσαν με τη θερμή τους παρουσία και χειροκρότημα, την καλύτερη ίσως εκδήλωση που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί στην Πλατεία της πόλης.

Η συναυλία που άρχισε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, με την καλλιτεχνική σύμπραξη επί σκηνής, των εξαίρετων συμφωνικών μουσικών: Ανδρέα Πυλαρινού στο πιάνο, της Έφης Χριστοδούλου στο βιολί και του τενόρου Γιάννη Φράγκου, με τη Φιλαρμονική Μαρκοπούλου, στην άρτια παρουσίαση ενός μοναδικού «ψηφιδωτού» από διάφορα μουσικά είδη, ήταν η καλύτερη επιβεβαίωση επιτυχίας του νέου θεσμού της Κυριακάτικης Πεζοδρόμησης. Να σημειωθεί, ότι οι παραπάνω γνωστοί καλλιτέχνες, συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Η Δημοτική Αρχή Μαρκοπούλου, έβαλε το δύσκολο αυτό «στοίχημα» στις αρχές του καλοκαιριού και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο και τη χώρα μας γενικότερα, με τη πολύτιμη και καθοριστική συμπαράσταση των δημοτών, το κέρδισε!

Η απαίτηση και η «δίψα» του κόσμου για πολιτιστικά δρώμενα ποιότητας, έχει φτάσει μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο, που η προσήλωση που επέδειξε στη συναυλία της Κυριακής ήταν «θρησκευτική», δεδομένου του ανοιχτού χώρου και των θορύβων της Πλατείας. Η συνέχιση και ενίσχυση των εκδηλώσεων της Κυριακάτικης Πεζοδρόμησης και το καθιερωμένο «ραντεβού με την πόλη μας», αποτελεί δέσμευση απέναντι στους δημότες και επισκέπτες της πόλης.