22/09/2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ


Πληροφορούμε τους φορείς, οργανώσεις, συλλόγους και τους πολίτες του Δήμου Μαρκοπούλου ότι  συγκροτούμε εκ νέου και οργανώνουμε τον νέο δημοκρατικό θεσμό που εισάγει ο Καλλικράτης και αφορά στη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 1 του Ν 3852/2010.  


Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης , όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες, συγκροτείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας και σε ποσοστό 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων, από δημότες, οι οποίοι  είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς και στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου, η επιλογή των οποίων θα γίνει μετά από κλήρωση.

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο νέος θεσμός καλούνται όλοι οι φορείς ,οι δημότες και δημότισσες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν ως μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης να εκδηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους έως την Τετάρτη  28/9/2011 στο γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου , αρμόδια υπάλληλος, κα Χασιώτη Βασιλική, διεύθυνση: Κεντρική Πλατεία Δημ. Σωτηρίου 1 – Τ.Κ. 19003. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2299020130.
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι υπερβαίνουν τον προβλεπόμενο από το νόμο αριθμό, θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η διαδικασία αυτού του νεοσύστατου θεσμού έρχεται να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς προβληματισμού όλων μας και  αναδεικνύει τη συμμετοχή φορέων και πολιτών στις διαδικασίες προγραμματισμού του Δήμου μας.