20/09/2011

Απάντηση στη Δημοτική Παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη - Λύσεις Ζωής»

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Μας προκαλεί εντύπωση, η ενόχληση της Δημοτικής Παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη - Λύσεις Ζωής», από την αδιάλειπτη και συνεπή ενημέρωση των συμπολιτών μας από την Δημοτική Αρχή, την οποία και βαφτίζει λαϊκισμό.

Κατ’ αρχήν, να τους θυμίσουμε την πασίγνωστη φράση, ότι ¨ Συνειδητός πολίτης, είναι μόνο ο ενημερωμένος πολίτης¨.

Προφανώς, κάποιοι απ’ την Αντιπολίτευση, έχουν συνηθίσει σε άλλου είδους συμπεριφορές, παρελθόντων Διοικήσεων, στις οποίες οι πολίτες, ήσαν και έπρεπε  να παραμείνουν οι τελευταίοι που ενημερώνονταν!

 Έτσι εξηγείται και η περίεργη εμμονή τους, ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα έπρεπε να είχαν λάβει γνώση πριν τους Δημότες, για το σοβαρό θέμα της πιθανής μετεγκατάστασης κοινότητας Ρομά (τσιγγάνων) στον Δήμο Μαρκοπούλου.

Εάν κάποιοι επειδή εξελέγησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν γνωρίζουν, ότι πρέπει να αποβάλουν την λογική, του ¨πρώτα εμείς και ύστερα οι πολίτες¨, κάνουν λάθος.

Στα δημοκρατικά πολιτεύματα και στους θεσμούς τους, την πρωτοκαθεδρία έχουν οι πολίτες και ύστερα οι αντιπρόσωποί τους!

Αυτοί πρέπει να ενημερώνονται, πριν από όλους και πάνω από όλους!

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι μόλις πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις της Κυβέρνησης, προχωρήσαμε άμεσα στην ενημέρωση των δημοτών μας και στην αναγγελία σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου!

Σχετικά με την κατηγορία, ότι η Δημοτική Αρχή επιδίδεται σε προσωπικές επιθέσεις, εάν οι φίλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης αναφέρονται στην περίπτωση του Πολιτικού Μηχανικού και μέλους της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» κ. Σίμου Δημητριάδη και τη γνωστή πλέον καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε, ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, που και εκείνοι είχαν καταγγείλει σε Δημοτικό Συμβούλιο, για την απαράδεκτη στάση του στο ζήτημα της αξιοποίησης της «Πούντας» από τον  Συνεταιρισμό ΜΑΡΚΟ!

 Θα πρέπει να ενημερώσουν τους δημότες μας, εάν τώρα έχουν αλλάξει ξαφνικά στάση στο συγκεκριμένο θέμα και αισθάνονται αλληλέγγυοι με τις πρακτικές του!

Τέλος, η κατηγορία, ότι οι πρακτικές της Δημοτικής Αρχής καλλιεργούν «καταστάσεις αναβρασμού και διάλυσης της κοινωνικής συνοχής»,ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο, εάν αναλογιστεί κανείς, ότι προέρχονται από δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα και δεν βρίσκει λέξη να πει για τις απαράδεκτες αποφάσεις της Κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής, απ’ την υποχρηματοδότηση των Δήμων και την τραγική εφαρμογή του ¨Καλλικράτη¨, μέχρι την κατάργηση δεκάδων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όλων των συμπολιτών μας!