13/09/2011

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ¨ !

Αγαπητοί Συμπολίτες!
Με αφορμή το γνωστό θέμα, της ήπιας τουριστικής αξιοποίησης της περιουσίας του Συνεταιρισμού ¨ΜΑΡΚΟ¨, στην περιοχή της Πούντας στο Πόρτο – Ράφτη, τα στελέχη της δημοτικής παράταξης ¨Δύναμη Ελπίδας¨ υπερτόνιζαν διαρκώς,την ανάγκη απόλυτης προστασίας και διαφύλαξης των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων.
Μάλιστα, τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης ¨Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζώης¨, είχαν γίνει στόχοι έντονης  κριτικής απ’ την  ¨Δύναμη Ελπίδας¨, με το επιχείρημα, ότι η περιοχή της Πούντας, αν και περιουσία του Συνεταιρισμού ¨ΜΑΡΚΟ¨ , θα  έπρεπε να παραμείνει πλήρως αδόμητη, αναξιοποίητη και αποκλειστικά και μόνο, κοινόχρηστη!
Ένας απ’ τους πρωταγωνιστές, σ’ αυτήν την περίεργη συγχορδία  της δήθεν ¨απόλυτης προστασίας¨ των κοινοχρήστων χώρων, ήταν το γνωστό στέλεχος της ¨Δύναμης Ελπίδας¨, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της παράταξης και πρώτος επιλαχών Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Σίμος Δημητριάδης!
Όπως όμως αποδεικνύεται, μετά από σχετική καταγγελία που έγινε στον Δήμο Μαρκοπούλου από συμπολίτη μας, ο εν λόγω κύριος, ο οποίος μονίμως στα Δημοτικά Συμβούλια, κόπτεται για την ανάγκη απόλυτης προστασίας των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων και επανειλημμένα αρθρογραφούσε γι’ αυτό, σύμφωνα και με την υπ’ αριθμ. 8473/26-7-2011 Έκθεση Αυτοψίας του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου, αφού πρώτα έκτισε το σπίτι του, ύστερα καταπάτησε, περιέφραξε και έκτισε, πάνω σε εγκεκριμένο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΠΕΖΌΔΡΟΜΟ, που προβλεπόταν σαφώς,  (Φ.Ε.Κ. 430 Δ΄/93) απ’ το τότε ισχύον Σχέδιο Πόλης!
Συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται στην Έκθεση Αυτοψίας της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, διαπιστώθηκε ότι ο Πολιτικός Μηχανικός,  κ. Σίμος Δημητριάδης, στο ρυμοτομούμενο τμήμα για την δημιουργία δημοτικού  πεζόδρομου, που ο ίδιος είχε πρώτα θέσει συμβολαιογραφικά σε κοινή χρήση, μετά (και μέχρι το 2006) κατασκεύασε δύο (2) χώρους κύριας χρήσης (Αίθουσα Μπάρμπεκιου (sic!) και Γκαράζ, Τοιχεία αντιστήριξης, Μάντρα, επιχώσεις κ.λ.π.
Μετά από αυτά, είναι προφανές, ότι η δημοτική παράταξη ¨Δύναμη Ελπίδας¨, εάν θέλει να διατηρήσει στοιχειωδώς την αξιοπιστία της, τουλάχιστον απέναντι στους ψηφοφόρους της, που είμαστε βέβαιοι ότι σε καμία περίπτωση, δεν συμμερίζονται πρακτικές καταπάτησης δημοτικών πεζόδρομων, θα πρέπει να ζητήσει τουλάχιστον:
1.)           Την άμεση υποβολή παραίτησης του συγκεκριμένου στελέχους της, απ’ την παράταξή τους και
2.)           Οφείλει να καταδικάσει με έγγραφη ανακοίνωσή της, απερίφραστα και κατηγορηματικά, την προπεριγραφείσα, παράνομη πολεοδομικά και απαράδεκτη πολιτικά, πρακτική του και φυσικά να ζητήσει δημόσια συγνώμη απ’ όλους τους δημότες, για την συγκεκριμένη πράξη του στελέχους της.
Σε διαφορετική περίπτωση, εάν υπάρξει πολιτική κάλυψη, είναι σαφές ότι πλέον μετατρέπονται, από ¨Δύναμη Ελπίδας¨ σε ¨Δύναμη Καταπατητών¨!
Περιμένουμε.
Με ιδιαίτερη τιμή, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.
Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
Υ.Γ. 1.) Για να μην ξεχνούν μερικοί, τι γράφουν προεκλογικά:
Στο Πρόγραμμα της ¨Δύναμης Ελπίδας¨, στο κεφάλαιο ¨ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ¨, αναγράφονται επί λέξει, τα εξής:
¨Διερεύνηση, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαρκοπούλου, υποθέσεων καταπάτησης γης, εφ’ όσον υπάρχουν έγγραφες καταγγελίες πολιτών¨.
Την σχετική καταγγελία για τον κ. Σ. Δημητριάδη, την έκανε επώνυμα, παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Δημάρχου, μετά από σχετικό ραντεβού στον Δήμο Μαρκοπούλου, Μηχανολόγος Μηχανικός, κάτοικος Πόρτο – Ράφτη.

Υ.Γ. 2.) Είναι προφανές, ότι η σημερινή δημόσια αναφορά μας, δεν έχει να κάνει με μια απλή πολεοδομική παράβαση, π.χ.: εν μέρει αυθαίρετο κτίσμα: Αυτό θα αφορούσε στον ενδιαφερόμενο και την Πολεοδομία Μαρκοπούλου.
Εδώ αναφερόμαστε σε καταπάτηση δημοτικού κοινόχρηστου χώρου!
Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση στο Διαδίκτυο, της ¨Δύναμης Ελπίδας¨, την 1η Ιουνίου 2011, τα τακτικά μέλη του Πολιτικού της Συμβουλίου, που ηγούνται αυτής και οφείλουν (όπως όλοι μας), τουλάχιστον να μην καταπατούν δημόσιους χώρους, είναι αλφαβητικά:
1. Αδάμος Γιώργος.
2. Αλλαγιάννης Χρήστος.
3. Δημητριάδης Σίμος, κ.λ.π.

Υ.Γ. 3.) Ελπίζουμε, ότι τουλάχιστον ως επίσημη απάντηση απ’ την ¨Δύναμη Ελπίδας¨, δεν θα ακούσουμε το ελαφρώς αστείο, αλλά  ιδιαίτερα προσβλητικό για την νοημοσύνη όλων των δημοτών μας, επιχείρημα, ότι προ δύο ετών (2009) υπήρξε τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης στο επίδικο σημείο, άρα τα εν λόγω κτίσματα, σήμερα είναι ¨μόνο αυθαίρετα¨!
Οι εν λόγω πράξεις καταπάτησης του δημοτικού πεζόδρομου, έγιναν την περίοδο 1998 – 2006, δηλαδή τρία τουλάχιστον χρόνια ,πριν γίνει οποιαδήποτε τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης. 
Κατά συνέπεια, ο ¨αγωνιστής¨ και ¨υπέρμαχος¨ των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων, Πολιτικός Μηχανικός κος Σ. Δημητριάδης, γνώριζε πολύ καλά τι έκανε, ΌΤΑΝ  ΈΚΤΙΖΕ ΠΆΝΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΠΕΖΌΔΡΟΜΟ!!