07/09/2011

Απάντηση του Δήμου Μαρκοπούλου στη Δημοτική Παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη» για το θέμα των εποχιακών προσλήψεων


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Διαβάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση της «Ανθρώπινης Πόλης - Λύσεις-Ζωής», διαπιστώνουμε με λύπη μας, ότι στα γραφόμενά της, θυμίζει έντονα την προχειρότητα, την άγνοια και την κακοπιστία, που χαρακτηρίζει τις αντίστοιχες ανακοινώσεις της «Δύναμης Ελπίδας».

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν, ότι για την πρόσληψη των 35 συμβασιούχων στην Υπηρεσία Καθαριότητας, τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, κάτι που αναγνωρίζει και η ίδια η Παράταξη του κ. Γιάννη Πολίτη, στην εν λόγω ανακοίνωση. Καλούμε όποιον αμφισβητεί τη νομιμότητα των προσλήψεων, να διενεργήσει έλεγχο των 82 αιτήσεων.

Η «Ανθρώπινη Πόλη - Λύσεις-Ζωής» αναρωτιέται για το ποιοί και πόσοι, έλαβαν τελικά γνώση, για την εν λόγω προκήρυξη. Εμείς, με τη σειρά μας, αναρωτιόμαστε: Πώς είναι δυνατό να γνώριζε για το διαγωνισμό, ο σύζυγος στελέχους και υποψηφίας Δημοτικού Συμβούλου της Παράταξης του κ. Πολίτη και να τον αγνοούσαν όλοι οι υπόλοιποι; Προφανώς κάπου τον εντόπισε, με φυσικό αποτέλεσμα, να υποβάλει αίτηση και να επιτύχει, αφού συγκέντρωνε τα απαραίτητα μόρια!           

Η Μείζων Αντιπολίτευση διαπιστώνει, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου απασχολεί τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων στην ιστορία του. Δεν γνωρίζουμε, με ποια κριτήρια, οδηγείται σ’ αυτό το συμπέρασμα. Σίγουρα είναι ενήμερη, ότι για παράδειγμα, η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι υποστελεχωμένη, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αύξησης του όγκου απορριμμάτων, κυρίως στο Πόρτο Ράφτη.  

Πάντως, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια, που το σύνολο του προσωπικού εργάζεται νόμιμα στον Δήμο μας και όχι σε καθεστώς «μαύρης εργασίας», όπως συνέβαινε μαζικά, τις «χρυσές εποχές» των διοικήσεων Κατσίκη και Μαγουλά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων!

Σχετικά με το σχόλιο, ότι ένας υπερχρεωμένος Δήμος, δεν δικαιούται να προσλαμβάνει επιπλέον προσωπικό, θυμίζουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή, από την πρώτη κιόλας στιγμή, προέβη στην κατάργηση των συμβάσεων με ιδιώτες που αναλάμβαναν την αποκομιδή των απορριμμάτων. Το κόστος, πέρα από την απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου μας, ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ ανά έτος! Αυτό το ποσό, το εξοικονόμησε φέτος για πρώτη φορά, η σημερινή Διοίκηση.

Όσον αφορά τη χρονική περίοδο των διορισμών, όπως προφανώς γνωρίζει ο κ. Πολίτης και η Παράταξή του, γιατί οι αποφάσεις και τα αιτήματα για όποιες προσλήψεις περνούν από Δημοτικά Συμβούλια, ο Δήμος Μαρκοπούλου απέστειλε το σχετικό αίτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 3 Μαρτίου 2011, για να λάβει την τελική έγκριση στις 5 Αυγούστου 2011.

Στόχος ήταν φυσικά, η κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό (κυρίως στην Καθαριότητα) τη θερινή περίοδο, μιας και τότε παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ο στόχος δεν επετεύχθη, λόγω της καθυστερημένης έγκρισης από την Κυβέρνηση!

Τώρα, εάν η  «Ανθρώπινη Πόλη» θεωρεί, ότι θα έπρεπε να περιμένουμε τέσσερις (4) μήνες, μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τους συμβασιούχους στην Υπηρεσία Καθαριότητας, ας μεταφέρει το αίτημά της στους κατοίκους του Πόρτο Ράφτη, που αντιμετωπίζουν καθημερινά το φαινόμενο των διάσπαρτων μικρο-σκουπιδιών, αφού ο Δήμος Μαρκοπούλου διαθέτει έναν (1) οδοκαθαριστή.                

Επίσης και πρωτίστως, το υπάρχον προσωπικό στην Υπηρεσία Καθαριότητας, εργάζεται εδώ και τρεις μήνες στα όρια του, χωρίς τη δυνατότητα χορήγησης αδειών, αλλά και χωρίς τη δυνατότητα πληρωμής υπερωριών, λόγω του καθεστώτος αναγκαστικής εξυγίανσης. Τρία λιποθυμικά επεισόδια και ένας τραυματισμός, ήταν το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης!  Πότε, εάν όχι τώρα, θα έπαιρναν άδεια οι εν λόγω είκοσι και πλέον εργαζόμενοι;    

Τέλος, αν οι λοιπές Δημοτικές Παρατάξεις συμφωνήσουν, ως Δημοτική Αρχή, είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής, στην άτυπη απαγόρευση συμμετοχής στους μελλοντικούς διαγωνισμούς,  συγγενών πρώτου βαθμού, όλων ή τουλάχιστον των πρώτων δεκαέξι (16) σε ψήφους στελεχών όλων των παρατάξεων, που μετέχουν στις δημοτικές εκλογές.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος…