15/07/2011

ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών και τη διαρκή υποστήριξη όλων των ηλικιακών ομάδων της πόλης μας, και παρά τη δύσκολη οικονομική του κατάσταση, ο Δήμος Μαρκοπούλου εγκαινιάζει από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011, ΔΩΡΕΑΝ δρομολόγια για τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους δημότες, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Αναχώρηση:
9.00 π.μ.          από ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου
9.15 π.μ.          Παραλία Αγ. Σπυρίδωνα
9.25 π.μ.          ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη
9.30 π.μ.          Παραλία Αγ. Μαρίνας
9.35 π.μ.          Παραλία Πρασιαί (ΑΒ Βασιλόπουλος)
9.40 π.μ.          Δημοτική Πλαζ Αυλακίου

Επιστροφή:
12.00 μ.μ.        από Δημοτική Πλαζ Αυλακίου
12.05 μ.μ.        Παραλία Πρασιαί (ΑΒ Βασιλόπουλος)
12.10 μ.μ.        Παραλία Αγ. Μαρίνας
12.15 μ.μ.        ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη
12.25 μ.μ.        Παραλία Αγ. Σπυρίδωνα
12.35 μ.μ.        ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου

Αυξάνεται με αυτόν τον τρόπο ο αριθμός των συμπολιτών μας, που έχουν  πρόσβαση στις πανέμορφες παραλίες του Δήμου μας. Μέσω της στενότερης επαφής και γνωριμίας με το μοναδικό αυτόν τόπο, επιχειρείται επίσης μια συνολικότερη αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς όλων μας, που θα χαρακτηρίζεται από διαρκή σεβασμό, φροντίδα και προσοχή του εύθραυστου φυσικού περιβάλλοντος που έχουμε κληρονομήσει. Αν όλοι μαζί ακολουθήσουμε τρεις απλούς κανόνες στην παραλία, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα ομορφότερο και καθαρότερο καλοκαίρι:

  1. Καθαρίζω από γόπες και απορρίμματα το σημείο που έχω επιλέξει να τοποθετήσω την ομπρέλα, ψάθα ή πετσέτα μου.

  1. Απολαμβάνω το μπάνιο μου σε πλαίσια κόσμιας συμπεριφοράς και σεβασμού, συνειδητοποιώντας ότι οι άλλοι λουόμενοι είναι τώρα οι συγκάτοικοί μου. Η θάλασσα και η παραλία είναι το σπίτι μου.

  1. Διαφυλάττω την καθαρότητα της παραλίας και της θάλασσας πριν φύγω, μαζεύοντας σε μια σακούλα τα αποτσίγαρα, φαγώσιμα, ροφήματα, περιοδικά-εφημερίδες ή αλλά απορρίμματα που βρίσκω και τα τοποθετώ μέσα στον πλησιέστερο κάδο. Υπενθυμίζω στους απρόσεκτους, ότι οφείλουμε να διατηρήσουμε το χώρο που μας φιλοξενεί, καθαρότερο απ’ ότι το βρήκαμε.

Αν το αφήσεις καθαρό, θα το βρεις καθαρό.   Καλό Καλοκαίρι!